НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023

Национален алианс за социална отговорност

НАСО АРХИВ

ПОРТАЛ ЗА СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ

Портал за социални политики

НАСОР

ГОДИШНА ПРОГРАМА 2023

СТАНОВИЩА НА НАСО

Национален алианс за социална отговорност

ПОДКРЕПЕНА ЗАЕТОСТ

24.03.21 г.

В третия работен панел на тазгодишния Национален форум „Социални услуги, социално предприемачество и заетост“ се представиха насоки за успешните практики, както и инструментите, гарантиращи успех в социалната сфера. С презентация започна бизнесменът, филантроп, меценат, учредител и председател на Фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски. Той подчертa значимостта на научната и изследователската дейност за развитието на социалните услуги.

„Едни от основните направления, в които Фондация „Българска памет“ финансира проекти, са борбата с демографската криза в България и създаването на условия за успешна реализация на младите хора с цел те да останат и да се реализират в нашата родина“, подчрта д-р Врабевски, които е отличен с престижната награда „Европейски гражданин на годината“ през 2013 г.

Д-р Врабевски представи дейността си по разнообразни проекти, финансирани със собствени средства и насочени предимно към пряката работа с подрастващото поколение. Той сподели неговите седем стъпки на успеха – страст в работата, изолиране на страха, преодоляване на рестрикциите, развиване на интелектуалните способности, стремеж към духовно удовлетворение, чувство на благодарност и самоуважение.

Генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло разказа за успехите и предизвикателствата през дългия му професионален опит, започнал през 1979 г.:

„Ако искате да бъдете успешни в проектите си, трябва да имате визия, умения, ресурси и планиране, като нито един от тези фактори не трябва да липсва. Първото нещо по пътя към успеха е развиването на умението да излезнете от собствените си рамки. Второто златно правило е да използвате умело ресурсите около вас. Друго важно качество е да вярвате в силата на хората, с които работите“, допълни генералният секретар на EASPD.

По думите на Люк Зелдерло най-ценното качество, което може да даде дългогодишният опит в социалната и други сфери, е инвестицията в партньорства, които да се превърнат в приятелства:

„Във всяка европейска страна имам приятел като председателя на НАСО Георги Георгиев. Това ми дава голяма свобода на действие, защото по този начин идеите се превръщат в успешни проекти“, каза в заключителните си думи генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло, с което приключи последната тематична част „Пътища, формули, инструменти и правила за успеха“.

 

 

10 ГОДИНИ ПАРТНЬОРСТВО ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

Свещи с кауза в ателието на фондация „Конкордия“

Кампания „Де е България“ в подкрепа на българската историческа диаспора

Основаната от д-р Милен Врабевски група Intelligent Music Project представя България на „Евровизия“

Как и защо да изградим групи за подкрепа в социалните услуги?

Стартовата среща по проект CO-RESP

ПОКАНА за обучение на експерти в социалната сфера

НАСО разширява кръга на обучителите в експертния съвет на Алианса

НАСО с награда за „Най-вдъхновяваща организация“

Общо събрание на НАСО

Откриване на НАЦИОНАЛЕН ГОДИШЕН ФОРУМ “Развитие на социалните услуги за по-добър живот”

Класиране в конкурс „Моят първи успех в работата с потребители“

Участие във Форум по заетостта

Участие в конференция „Организираното гражданско общество срещу дезинформацията“

Европейски месец на разнообразието 2023

КОНКУРС НА ТЕМА “МОЯТ ПЪРВИ УСПЕХ В РАБОТАТА С ПОТРЕБИТЕЛИ“

Деветият „Маратон на приятелството“ ви очаква в Плевен

Покана за онлайн обучение за екипите на социални услуги

Покана за обучение за екипите на социални услуги от Северозападна България

Покана за обучение на тема „Специфика при изготвянето на индивидуална оценка на потребностите на кандидат-потребителите“

Кухня на доброто

Вход за членове на НАСО

Ако не сте член на НАСО и представлявате организация, институция, търговско дружество, социални услуги или юридическо лице и желаете да получите достъп до зоната за членове, е необходимо да попълните формуляр за кандидатстване за членство в Национален алианс за социална отговорност.