НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023

Национален алианс за социална отговорност

НАСО АРХИВ

ПОРТАЛ ЗА СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ

Портал за социални политики

НАСОР

ГОДИШНА ПРОГРАМА 2023

СТАНОВИЩА НА НАСО

Национален алианс за социална отговорност

ПОДКРЕПЕНА ЗАЕТОСТ

Националния годишен форум завърши с емоционален, вдъхновяващ и съдържателен разговор между посланиците на партньорството и успеха на НАСО – доц. д-р Марина Стефанова, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ и г-н Люк Зелдерло, Досегашен главен секретар на Европейската асоциация на доставчици на услуги за хора с увреждания и експерт към „Европейски социален фонд +“, на тема „Лидерство, партньорство, правила на успеха за по-добър живот“.  В началото д-р Стефанова започна разговора с твърдението, че проблеми винаги ще има, но е важно за хората да ги решаваме – личностно и професионално. В своето обръщение към участниците, тя каза: „Всички ние сме тук да споделяме и обменяме опит – вие, защото най-добре знаете какво е „социална работа“. Ние правим промяната – видима или не, промяна която трябва да се случи“.  Също така, тя сподели, че имаме нужда да поговорим с човек, който се справя с трудностите, който знае как да се справя с попътния вятър, а именно г-н  Люк Зелдерло.

Г-н Зелдерло разказа през своя житейски и трудов опит, какво е за него лидерството: „лидерството се основава на кооперативност и учене“. Опитът му е показал, че започването на нещо е 20% от работата, а ученето, прилагането на наученото са останалите 80% от работата. Той като лидер сподели още, че е важно да държим близо до себе си ценностите и принципите си, защото в началото винаги е лесно, но по пътя обикновено се появяват кризи. На въпроса как лидерите се променят по време на кризи, г-н Зелдерло отговори следното: „За един лидер „кризата“ не е криза, затова аз като такъв, от самото начало знам, че ще има предизвикателства. Много по-лесно е да го приемем като част от процеса, като нещо, което се случва ежедневно.“

В своето изложение, той сподели основната си препоръка за лидерство и успех, която е: „Да запазим фокуса си върху целите на организацията. Следващото много важно нещо е да имаме хора, които ни подкрепят, защото на върха си сам, затова трябва да има хора, които ни подкрепят“.

За финал бе предизвикан да помечтае на глас и да сподели визията си за следващите 10 години. В отговор г-н Зелдерло сподели, че за да имаме по-добър живот, трябва приложим въображение, креативност и да мислим извън рамката. Той допълни, че по-добрият живот е възможен само, ако правим така, че да променяме живота на обществото. По-доброто общество е отново базирано на партньорство и кооперативност, за да се градят „мостове“, да се подкрепя и гради по-добрия живот на хората.

Г-н Люк Зелдерло завърши с думите: „Няма път към социалното включване, социалното включване е единственият път!“

Д-р Марина Стефанова с вдъхновяващи примери и експертен опит представи ключовите направления и процеси за постигане на социално въздействие, водещо до реализирането на устойчиво развитие и партньорства със споделена стойност.

10 ГОДИНИ ПАРТНЬОРСТВО ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

Свещи с кауза в ателието на фондация „Конкордия“

Кампания „Де е България“ в подкрепа на българската историческа диаспора

Основаната от д-р Милен Врабевски група Intelligent Music Project представя България на „Евровизия“

Как и защо да изградим групи за подкрепа в социалните услуги?

Празник в Дома за стари хора „Кенана“

ПОКАНА за обучение на експерти в социалната сфера

НАСО разширява кръга на обучителите в експертния съвет на Алианса

НАСО с награда за „Най-вдъхновяваща организация“

Общо събрание на НАСО

Откриване на НАЦИОНАЛЕН ГОДИШЕН ФОРУМ “Развитие на социалните услуги за по-добър живот”

Класиране в конкурс „Моят първи успех в работата с потребители“

Участие във Форум по заетостта

Участие в конференция „Организираното гражданско общество срещу дезинформацията“

Европейски месец на разнообразието 2023

КОНКУРС НА ТЕМА “МОЯТ ПЪРВИ УСПЕХ В РАБОТАТА С ПОТРЕБИТЕЛИ“

Деветият „Маратон на приятелството“ ви очаква в Плевен

Покана за онлайн обучение за екипите на социални услуги

Покана за обучение за екипите на социални услуги от Северозападна България

Покана за обучение на тема „Специфика при изготвянето на индивидуална оценка на потребностите на кандидат-потребителите“

Кухня на доброто

Вход за членове на НАСО

Ако не сте член на НАСО и представлявате организация, институция, търговско дружество, социални услуги или юридическо лице и желаете да получите достъп до зоната за членове, е необходимо да попълните формуляр за кандидатстване за членство в Национален алианс за социална отговорност.