НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023

Национален алианс за социална отговорност

НАСО АРХИВ

ПОРТАЛ ЗА СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ

Портал за социални политики

НАСОР

ГОДИШНА ПРОГРАМА 2023

СТАНОВИЩА НА НАСО

Национален алианс за социална отговорност

ПОДКРЕПЕНА ЗАЕТОСТ

Гражданско сдружение „Алтернатива 55”- Стара Загора над 15 години работи за развитие и социализиране на деца с генерализирани разстройства в развитието/ГРР – предимно с аутизъм. За съжаление през последните години рязко се увеличава броят на децата с този проблем. Ако преди 20 години на 10 хиляди новородени едно бе с аутизъм, днес вече с тази диагноза е едно на всеки 55 новородени.

Най – често децата аутисти имат проблем с говора, с общуването, което затруднява тяхното обучение, комуникация и включване в обществото. Тези деца се нуждаят от разбиране и системна подкрепа от обществото, за да преодолеят дефицитите в развитието си. Сдружението ни администрира от 2011 г., след конкурси, като делегирана държавна дейност Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с аутизъм. В Центъра работи екип от специалисти с много добра научна подготовка и практически опит в тази област. За съжаление финансирането, особено в днешните трудни условия, е недостатъчно, поради което чрез проекти и благотворителни кампании набираме средства за организиране на допълнителни дейности в подкрепа на децата и семействата им. Чрез тези кампании осигурихме 5 години провеждане на терапия с конна езда и чрез плуването. Ежегодно работим чрез арт-терапия и трудотерапия.

С настоящата кампанията до края на месец декември 2022г. се стремим да съберем необходимите средства за спортна програма, включваща: съвместни дейности заедно с ученици и студенти от града и ерго – терапия – съвременен метод, чрез който по индивидуална програма се подпомага преодоляване на конкретни дефицити на децата.

Ще бъдат подпомогнати 30 деца с аутизъм, посещаващи Центъра ни. Партньори в дейностите ще бъдат Тракийски Университет и Детски Омбудсман. Търсената сума е 8000 лв, с които ще бъдат закупени необходими материали и съоръжения и хонорар на експерт със специална подготовка. Програмата ще се реализира  през първото полугодие на 2023 г.

Кампанията е организирана от фондация B – Cause. Може да ни подкрепите като споделите информация, чрез дарение в Програмата или чрез DMS, както и на сметката на сдружението – предоставена от Радка Дончева на тел. 042 64 71 19. Благодарим на всички, които ще подкрепят нашата кауза! Ние ще споделим в социалните ни мрежи и нашата електронна страница подкрепата ви!

На 29.11.22 г. в кампанията можете да дарите каквото желаете – книга, дрешка, време (като поканите на среща дете с аутизъм). Вижте повече за даренията ТУК.

Повече за кампанията ТУК.

 

 

Надежда Юлзари

Дневен център „Ривиера“ – вторият дом на 35 варненци

Кампания „Де е България“ в подкрепа на българската историческа диаспора

Национална кампания за борба с рака на гърдата

Основаната от д-р Милен Врабевски група Intelligent Music Project представя България на „Евровизия“

Работна среща по проект B-WISE

ПОКАНА за обучение на експерти в социалната сфера

НАСО разширява кръга на обучителите в експертния съвет на Алианса

НАСО с награда за „Най-вдъхновяваща организация“

Общо събрание на НАСО

Откриване на НАЦИОНАЛЕН ГОДИШЕН ФОРУМ “Развитие на социалните услуги за по-добър живот”

Класиране в конкурс „Моят първи успех в работата с потребители“

Участие във Форум по заетостта

Участие в конференция „Организираното гражданско общество срещу дезинформацията“

Европейски месец на разнообразието 2023

КОНКУРС НА ТЕМА “МОЯТ ПЪРВИ УСПЕХ В РАБОТАТА С ПОТРЕБИТЕЛИ“

Деветият „Маратон на приятелството“ ви очаква в Плевен

Покана за онлайн обучение за екипите на социални услуги

Покана за обучение за екипите на социални услуги от Северозападна България

Покана за обучение на тема „Специфика при изготвянето на индивидуална оценка на потребностите на кандидат-потребителите“

Кухня на доброто

Вход за членове на НАСО

Ако не сте член на НАСО и представлявате организация, институция, търговско дружество, социални услуги или юридическо лице и желаете да получите достъп до зоната за членове, е необходимо да попълните формуляр за кандидатстване за членство в Национален алианс за социална отговорност.