НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023

Национален алианс за социална отговорност

НАСО АРХИВ

ПОРТАЛ ЗА СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ

Портал за социални политики

НАСОР

ГОДИШНА ПРОГРАМА 2023

СТАНОВИЩА НА НАСО

Национален алианс за социална отговорност

ПОДКРЕПЕНА ЗАЕТОСТ

Проведе се осмият „Маратон на приятелството“. Домакин на събитието беше град Плевен, а в организацията си партнираха Национален алианс за социална отговорност, фондация „Светът на Мария“, Фондация “Сошъл Фючър – Jamba”, „Айс-Оупън“, Община Плевен, СКЛА Феникс, СК Elite Running от Румъния, Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения, Фондация BCause, Аутизъм Днес и много компании, за които корпоративната и социална отговорност, приносът към изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще са от водещо значение.

В събитието на 22 май, се включиха близо 600 участника от всички възрасти.  Най-много внимание привлякоха от бебета в колички и 85-годишен маратонец. Маратонът беше с международно участие от общо  десет държави – Великобритания, Испания, Индия, Канада, Румъния, САЩ, Сирия, Украйна и Ямайка, България. Мотото на осмото издание на маратона беше „Бягаме в Плевен в подкрепа на деца с интелектуални затруднения“.

По време на откриването приветствие произнесе вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов, който беше на събитието със семейството си. Той каза: „Маратонът в Плевен е чудесно регионално начинание, чиито хоризонти не са просто спортът, те са и приятелството в региона и желанието ни да живеем в мир, да живеем заедно и да се възползваме от плодовете на своя труд.“

Приветствие произнесе и заместник-кметът на града – г-н Стефан Милев, който разказа за благотворителната кауза на тазгодишното издание – набиране на средства за оборудване на арт терапевтичен кът за работа с глина към Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в Плевен.

Сред официалните лица бяха и: вторият секретар на Британско посолство Оливър Патън, първият секретар на Румънско посолство Каталин Радой, Венцислав Петков – изпълнителен директор на Национална спортна база и Станимира Георгиева, съорганизатор на маратона.

Участниците в състезанието бяха разпределени в шест основни дисциплини – предизвикателния 42,2-километров класически маратон, 21,1 км полумаратон, щафета (2 х 10,55 км), 10,55 км, 3-километров безплатен масов крос „Аз мога“, както и детското бягане с безплатна регистрация Fun Run Kids.

Тази година дисциплината, която привлече най-много участници, беше Fun Run Kids – рекордните 284 деца се включиха в бяганията. Най-бързите и отличили се състезатели в отделните дисциплини бяха наградени на церемония на сцената на централния площад „Възраждане“.

Победител в маратонската дистанция стана Ивайло Вълев, който измина 42,2 км за два часа, 37 минути и 23 секунди, втори стана Живко Желязков, на трето място се класира Станимир Статев. Най-бърза сред дамите в маратона беше Теодора Петкова, която завърши след три часа, 17 минути и 33 секунди. Нейни подгласнички станаха Борислава Видева и Виктория Николова.

Маратонът на приятелството в Плевен през годините затвърди своето име, привличайки разнообразна аудитория и превръщайки се в едно от най-обичаните и чакани събития за региона. За да осигурят още по-добро настроение за участниците в състезанието и гостите и жителите на града, организаторите и тази година бяха предвидили атрактивна програма на сцената на централния площад. Тя включваше различни изпълнители и местни фолклорни и танцови групи, както и игрите на открито – волейбол, тенис, уроци по танци и други активности, подходящи за всички възрасти.

„Осмият маратон в Плевен показа за пореден път, че едно спортно състезание може да се превърне в своеобразен празник на града и семейно събитие с благородна кауза“, каза един от организаторите – Станимира Георгиева.

Осмият маратон на приятелството в Плевен ще остане в историята като изданието, привлякло най-много доброволци до сега, сред тях – вицепремиер, заместник-министърът на земеделието Иван Христанов, дипломати, ученици, пенсионери и много други хора от Плевен, страната и чужбина.

 

18 години Комплекс за социални услуги за деца и семейства

„Работилница за родители – Да пораснем заедно“

Уъркшоп „Мотивация и екипна работа в социалните услуги“

Фондация „Живот със Синдром на Даун“

Развитие на социалните услуги за по-добър живот – Отговорности на държавата и общините

Участие в заседание на МРГ към МТСП

ПОКАНА за обучение на експерти в социалната сфера

НАСО разширява кръга на обучителите в експертния съвет на Алианса

НАСО с награда за „Най-вдъхновяваща организация“

Общо събрание на НАСО

Откриване на НАЦИОНАЛЕН ГОДИШЕН ФОРУМ “Развитие на социалните услуги за по-добър живот”

Класиране в конкурс „Моят първи успех в работата с потребители“

Участие във Форум по заетостта

Участие в конференция „Организираното гражданско общество срещу дезинформацията“

Европейски месец на разнообразието 2023

КОНКУРС НА ТЕМА “МОЯТ ПЪРВИ УСПЕХ В РАБОТАТА С ПОТРЕБИТЕЛИ“

Деветият „Маратон на приятелството“ ви очаква в Плевен

Покана за онлайн обучение за екипите на социални услуги

Покана за обучение за екипите на социални услуги от Северозападна България

Покана за обучение на тема „Специфика при изготвянето на индивидуална оценка на потребностите на кандидат-потребителите“

Кухня на доброто

Вход за членове на НАСО

Ако не сте член на НАСО и представлявате организация, институция, търговско дружество, социални услуги или юридическо лице и желаете да получите достъп до зоната за членове, е необходимо да попълните формуляр за кандидатстване за членство в Национален алианс за социална отговорност.