НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023

Национален алианс за социална отговорност

НАСО АРХИВ

ПОРТАЛ ЗА СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ

Портал за социални политики

НАСОР

ГОДИШНА ПРОГРАМА 2023

СТАНОВИЩА НА НАСО

Национален алианс за социална отговорност

ПОДКРЕПЕНА ЗАЕТОСТ

Остават броени дни до началото на НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ „25 г. ВИЗИЯ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ“

От 14 до 17 юни в х-л „Интернационал“, к. к. Златни пясъци, Варна, България, ще се проведе Национален форум с международно участие „25 г. визия за по-добър живот“.

Събитието е организирано от Национален алианс за социална отговорност. В рамките на няколко дни НАЦИОНАЛНИЯТ ФОРУМ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ „25 г. ВИЗИЯ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ“ ще предостави възможност за среща и взаимодействие на всички представители на социалната сфера – държавни институции, общини, социално отговорни работодатели, доставчици на социални услуги, ръководители и екипи на социални услуги, неправителствени организации и др.

Партньори на Национален алианс за социална отговорност в осъществяването на форума са Министерство на труда и социалната политика, Европейска асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Национално сдружение на общините в Република България, Национална асоциация на социално отговорните работодатели и Община Варна.

В рамките на събитието ще се проведат два форума с различен фокус:

Национален  форум на социално отговорните работодатели (15.06.22), на който участниците ще обсъждат ролята на социалната отговорност за икономическо и социално развитие  и ще споделят успешни модели и добри практики в сферата на социално отговорното предприемачество от България и Европа. Ще бъдат обсъдени и приети предложения за спешни и неотложни решения за финансиране на
работодатели и осигуряване на реална подкрепа за приобщаваща заетост
и повече работни места за хората с увреждания.

Национален  форум на социалните услуги (16.06.22), на които ще бъде обсъждано развитието на социалните услуги в новите условия на Закона за социалните услуги и подзаконовата уредба, в т.ч.: държавни политики за развитие на социалните услуги, отговорности на общините за развитие на социалните услуги, управление, организация и качество на социални услуги.

Допълнителен акцент тази година ще бъде церемонията по връчване на Юбилейните награди на Национален алианс за социална отговорност и Агенция за социално развитие „Вижън“.

Юбилейните награди се връчват по случай 25-та годишнина  от началото на работата по мисията „ВИЗИЯ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ“ и създаването на Агенция за социално развитие „Вижън“ и НАСО. На отличените ще  бъдат връчени награди за Активни социални политики за развитие и цялостен принос за по-добър живот в България и за Цялостен принос в реализирането на политики за социално развитие и по-добър живот в България.

Отличените ще станат известни по време на официална церемония, която ще се проведе на 15.06.2022г.

Сред съпътстващите събития е Изложение на социално отговорни работодатели. По време на форума ще се проведе изложение на социални предприятия и услуги, и социално отговорни работодатели. Участниците във Форума и присъстващите представители на медиите ще могат да разгледат и да получат рекламни материали на продукти и услуги.

Сред официалните гости на събитието са: Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика, Джим Кроу, президент на Европейската асоциация на доставчиците на социални услуги за хора с увреждания (EASPD), Иван Портних, кмет на Община Варна, Директори на дирекции и експерти към Министерство на труда и социалната политика и други представители на централната и местна власт.

Пресконференция с участието на Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика, Джим Кроу – президент на Европейската асоциация на доставчиците на социални услуги за хора с увреждания (EASPD) и Георги Георгиев, председател на Национален алианс за социална отговорност ще се проведе в 11 часа на 16.06.2022 г. в зала „Белини“ на  х-л „Интернационал“, к. к. Златни пясъци, Варна.

В приложения файл можете да видите подробна програма на дискусиите и събитията, които ще бъдат част от Националния форум с международно участие „25 г. визия за по-добър живот“.

Представителите на медиите могат да заявят своето желание да получават подробна информация за случващото се по време на форума, да се включат в пресконференцията на 16.06.2022 или да поискат съдействие за организиране на интервю с участник във Форума. 

Лице за контакт: Мила Цалова, експерт информация и комуникация

Национален алианс за социална отговорност

Е: nasoki@naso.bg

М: +359 882 122 722

Благодарим на нашите медийни партньори за доверието и за съдействието в отразяването на НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ „25 г. ВИЗИЯ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ“

Медийни партньори: БТА, БНТ, Мениджър, Enterprise.bg

18 години Комплекс за социални услуги за деца и семейства

„Работилница за родители – Да пораснем заедно“

Уъркшоп „Мотивация и екипна работа в социалните услуги“

Фондация „Живот със Синдром на Даун“

Развитие на социалните услуги за по-добър живот – Отговорности на държавата и общините

Участие в заседание на МРГ към МТСП

ПОКАНА за обучение на експерти в социалната сфера

НАСО разширява кръга на обучителите в експертния съвет на Алианса

НАСО с награда за „Най-вдъхновяваща организация“

Общо събрание на НАСО

Откриване на НАЦИОНАЛЕН ГОДИШЕН ФОРУМ “Развитие на социалните услуги за по-добър живот”

Класиране в конкурс „Моят първи успех в работата с потребители“

Участие във Форум по заетостта

Участие в конференция „Организираното гражданско общество срещу дезинформацията“

Европейски месец на разнообразието 2023

КОНКУРС НА ТЕМА “МОЯТ ПЪРВИ УСПЕХ В РАБОТАТА С ПОТРЕБИТЕЛИ“

Деветият „Маратон на приятелството“ ви очаква в Плевен

Покана за онлайн обучение за екипите на социални услуги

Покана за обучение за екипите на социални услуги от Северозападна България

Покана за обучение на тема „Специфика при изготвянето на индивидуална оценка на потребностите на кандидат-потребителите“

Кухня на доброто

Вход за членове на НАСО

Ако не сте член на НАСО и представлявате организация, институция, търговско дружество, социални услуги или юридическо лице и желаете да получите достъп до зоната за членове, е необходимо да попълните формуляр за кандидатстване за членство в Национален алианс за социална отговорност.