НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА

ПОКАНА за обучение на експерти в социалната сфера

НАСО разширява кръга на обучителите в експертния съвет на Алианса

НАСО с награда за „Най-вдъхновяваща организация“

Общо събрание на НАСО

Откриване на НАЦИОНАЛЕН ГОДИШЕН ФОРУМ “Развитие на социалните услуги за по-добър живот”

Класиране в конкурс „Моят първи успех в работата с потребители“

Участие във Форум по заетостта

Участие в конференция „Организираното гражданско общество срещу дезинформацията“

Европейски месец на разнообразието 2023

КОНКУРС НА ТЕМА “МОЯТ ПЪРВИ УСПЕХ В РАБОТАТА С ПОТРЕБИТЕЛИ“

Деветият „Маратон на приятелството“ ви очаква в Плевен

Покана за онлайн обучение за екипите на социални услуги

Покана за обучение за екипите на социални услуги от Северозападна България

Покана за обучение на тема „Специфика при изготвянето на индивидуална оценка на потребностите на кандидат-потребителите“

Кухня на доброто

10.06. 21 г.

Представители на НАСО участваха в конференция „Ранна детска интервенция – за устойчиво и приобщаващо бъдеще“, която премина под надслова „Като променяме началото на историята – променяме цялата история“. Онлайн събитието по проекта ECI Agora събра представители на Европейска асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), Европейския парламент, министерства, общини и експерти в областта на ранната детска интервенция.

По време на панела „Семейно-ориентирана ранна детска интервенция на практика: реалността на специалистите“, представители на партньорските организации от Словакия, Унгария, Полша и България (НАСО) обсъдиха как проектът допринесе за повишаване на капацитет, обмена на добри практките и експертиза и подобрения на националните политики в областта на ранната детска интервенция.

Следващият панел постави темата за важността на ранните години и на него участваха водещи световни експерти – проф. Майкъл Гуралник, проф. Брус Пери и д-р Хосе Боавита, които показа с научни доказателства как човекът се изгражда като личност през първите години от своя живот.

Последният панел в конференцията беше посветен на правните рамки в партньорските държави. В него взеха участие Марзела Мачалек, държавен министър, пълномощен представител на правителството за приобщаващо образование на Полша; Росица Димитрова, съпредседател на Общността за социална политика, Национално сдружение на общините в Република България; Д-р Соня Габорчакова, заместник-министър на труда, социалните въпроси и семейството на Словакия и Жералдин Либро от Европейска комисия.

Конференцията премина с голям интерес от редица държави – България, Полша, Словакия, Румъния, Унгария, Украйна, Русия, Белгия и др.

Управление на социалните услуги на общинско ниво

Уебинар „Европейска стратегия за грижата“

Нова сензорна зала за подкрепа на хора с увреждания

Проект „Snowball“

Декларация за социално отговорни обществени поръчки

Надежда Юлзари

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023

Национален алианс за социална отговорност

НАСО АРХИВ

ПОРТАЛ ЗА СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ

Портал за социални политики

НАСОР

ГОДИШНА ПРОГРАМА 2023

СТАНОВИЩА НА НАСО

Национален алианс за социална отговорност

ПОДКРЕПЕНА ЗАЕТОСТ

Вход за членове на НАСО

Ако не сте член на НАСО и представлявате организация, институция, търговско дружество, социални услуги или юридическо лице и желаете да получите достъп до зоната за членове, е необходимо да попълните формуляр за кандидатстване за членство в Национален алианс за социална отговорност.