НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА

ПОКАНА за обучение на експерти в социалната сфера

НАСО разширява кръга на обучителите в експертния съвет на Алианса

НАСО с награда за „Най-вдъхновяваща организация“

Общо събрание на НАСО

Откриване на НАЦИОНАЛЕН ГОДИШЕН ФОРУМ “Развитие на социалните услуги за по-добър живот”

Класиране в конкурс „Моят първи успех в работата с потребители“

Участие във Форум по заетостта

Участие в конференция „Организираното гражданско общество срещу дезинформацията“

Европейски месец на разнообразието 2023

КОНКУРС НА ТЕМА “МОЯТ ПЪРВИ УСПЕХ В РАБОТАТА С ПОТРЕБИТЕЛИ“

Деветият „Маратон на приятелството“ ви очаква в Плевен

Покана за онлайн обучение за екипите на социални услуги

Покана за обучение за екипите на социални услуги от Северозападна България

Покана за обучение на тема „Специфика при изготвянето на индивидуална оценка на потребностите на кандидат-потребителите“

Кухня на доброто

07.10.21 г.

Фондация „Българска Памет“, начело с нейния основател и председател д-р Милен Врабевски, стартират социалната кампания „Де е България“, посветена на българите от историческата ни диаспора – тези, които са останали извън пределите на страната ни не по свое желание.

„Това е една забравена България, чието малко, но горящо огънче, е способно да се превърне в пламък, ако му бъде дадена възможност да стане пълноценна част от живота на страната ни“, разказва д-р Милен Врабевски за българската историческа диаспора. Тези негови думи описват и причината, поради която преди 14 години той се заема с каузата да помогне на тези българи да се чувстват като неизменна част от нашата държава. До момента най-мащабният проект в подкрепа на тази кауза, традиционният семинар на Фондация „Българска Памет“, има вече 26 издания.

Най-многобройните диаспори са в Украйна, Молдова, Македония, Сърбия и Албания, а през 2007 г. д-р Милен Врабевски за първи път посещава Болградската гимназия в Украйна:

„Срещнахме немалка група българчета в двора на училището. Помолих ги да ми кажат какво да им донесем от България, а те  ми отговориха, че си имат всичко и просто искат да видят България. Веднага вдигнах телефона и организирах всичко. След месец вече бяха в България на първото финансирано от мен семинарно занятие под формата на пътешествие из Прародината.“, разказва удостоеният от НАСО с Приз „Посланик на партньорството и успеха“ д-р Врабевски за началото на мащабната си идея.

Освен семинари, Фондацията организира и наградни фондове за посещение в България, грижа за студенти от диаспората, избрали да учат у нас, социално подпомагане на отлични ученици, финансиране на разходи за лечение и др. Изпратени са голям брой български учебници за училищата в Украйна и Молдова, финансирано е обособяването на компютърни зали в училища в Албания и Македония. Част от другите инициативи на Фондация „Българска памет“ са свързани с осигуряването на пожарна кола, линейка и автомобил за социален патронаж за диаспората ни в Пустец, Албания, където живеят много етнически българи, а също така и на предпазни средства за лекарите на първа линия в Струмица, Делчево и Свети Никола в Република Северна Македония.

Повече информация за кампанията „Де е България“, както и много разкази на българите от диаспората, може да намерите в сайта на Фондация Българска Памет.

Сдружние „Усмивка“ отличи победителите в конкурса за рисунка „Магията на Кукеровден”

Работни срещи по проект B-WISE през април

Уебинар „Европейска стратегия за грижата“

„Преходът от училище към заетост“ (BITSE)

НАСО събра над 100 представители на социални услуги в община Кюстендил в Регионална среща „Социални услуги в действие“

Надежда Юлзари

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023

Национален алианс за социална отговорност

НАСО АРХИВ

ПОРТАЛ ЗА СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ

Портал за социални политики

НАСОР

ГОДИШНА ПРОГРАМА 2023

СТАНОВИЩА НА НАСО

Национален алианс за социална отговорност

ПОДКРЕПЕНА ЗАЕТОСТ

Вход за членове на НАСО

Ако не сте член на НАСО и представлявате организация, институция, търговско дружество, социални услуги или юридическо лице и желаете да получите достъп до зоната за членове, е необходимо да попълните формуляр за кандидатстване за членство в Национален алианс за социална отговорност.