НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА

ПОКАНА за обучение на експерти в социалната сфера

НАСО разширява кръга на обучителите в експертния съвет на Алианса

НАСО с награда за „Най-вдъхновяваща организация“

Общо събрание на НАСО

Откриване на НАЦИОНАЛЕН ГОДИШЕН ФОРУМ “Развитие на социалните услуги за по-добър живот”

Класиране в конкурс „Моят първи успех в работата с потребители“

Участие във Форум по заетостта

Участие в конференция „Организираното гражданско общество срещу дезинформацията“

Европейски месец на разнообразието 2023

КОНКУРС НА ТЕМА “МОЯТ ПЪРВИ УСПЕХ В РАБОТАТА С ПОТРЕБИТЕЛИ“

Деветият „Маратон на приятелството“ ви очаква в Плевен

Покана за онлайн обучение за екипите на социални услуги

Покана за обучение за екипите на социални услуги от Северозападна България

Покана за обучение на тема „Специфика при изготвянето на индивидуална оценка на потребностите на кандидат-потребителите“

Кухня на доброто

24. 06. 21 г.

Над 20 социални предприятия, в това число и специализирани предприятия от цялата страна представиха дейността и продуктите си в Национално изложение, организирано в рамките на Националния форум „Социални услуги, социално предприемачество и заетост“ – 2021. На презентационните щандове гостите на събитието имаха възможност да разгледат информационни материали и майсторски изработени разнообразни сувенири, изделия, продукти от потребители на социални услуги и работници в специализирани предприятия.

   

Сред изложителите в тазгодишното издание са: Асоциация „Да съхраним жената“ – Варна, КСУДС гр. Сливен, ЕТ Савина-Събина Данева, Сдружение  ЯМБОЛ 98, Фондация „Съпричастие“ – Варна, ГИП-София ЕООД, Сдружение ИДЕА, ДЦПЛУ „Подай ръка“ – Разград, КСУПЛУ- с. Просторно, ЦРДУ – Разград, Социално предприятие „Социел травел“ ЕООД, ДЦПЛУ „Ривиера“ – Варна, Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения „Чайка“, Социално предприятие – Димитровград, Социално предприятие „Неща с душа“ ЕООД , Фондация „За нашите деца“, Агенция за социално развитие „Вижън“, Специализирано предприятие „Фиорела“,  Родина -ТПК Варна, Шоколадова фабрика „Станимира“ и др.

 

„Участието на социални услуги и социални предприятия в подобен тип изложения е много важно за споделянето на различен опит, размяна на контакти и създаването на условия за разпознаваемост сред широката публика. Изграждането на връзка между отделните услуги дава възможност за споделянето и развиване на повече съвместни бъдещи идеи за реализация. Нужно е по-често да се създават условия за представяне на творчеството от услугите, както и да бъде насочено към по-широка публика. Именно през красотата на създаденото изкуство е възможно по-лесно да се достигне до хората, като бъдат докоснати, чрез емоцията, която създават продуктите, които всеки от нас отнася в своя дом или подарява на близък човек. Важно е да се показват изработените продукти, да се говори как и при какви условия са създани, какви трудности срещат по пътя си и не на последно място при какви условия и от какви хора. Важно е да се говори по-често за смисъла и мисията на социалните услуги и предприятия“, сподели социалният работник от Агенция „Вижън“ Михаела Грънчарова.

 

Управление на социалните услуги на общинско ниво

48 години град Гулянци

Уебинар „Европейска стратегия за грижата“

Покана за обучение „Трудотерапевтични техники за работа с лица с интелектуални затруднения“

Нова сензорна зала за подкрепа на хора с увреждания

Декларация за социално отговорни обществени поръчки

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023

Национален алианс за социална отговорност

НАСО АРХИВ

ПОРТАЛ ЗА СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ

Портал за социални политики

НАСОР

ГОДИШНА ПРОГРАМА 2023

СТАНОВИЩА НА НАСО

Национален алианс за социална отговорност

ПОДКРЕПЕНА ЗАЕТОСТ

Вход за членове на НАСО

Ако не сте член на НАСО и представлявате организация, институция, търговско дружество, социални услуги или юридическо лице и желаете да получите достъп до зоната за членове, е необходимо да попълните формуляр за кандидатстване за членство в Национален алианс за социална отговорност.