НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023

Национален алианс за социална отговорност

НАСО АРХИВ

ПОРТАЛ ЗА СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ

Портал за социални политики

НАСОР

ГОДИШНА ПРОГРАМА 2023

СТАНОВИЩА НА НАСО

Национален алианс за социална отговорност

ПОДКРЕПЕНА ЗАЕТОСТ

14.10.21 г.

Втори обществен форум на тема „С грижа за възрастните хора за активно дълголетие“ с международно участие се проведе в Русенски университет „Ангел Кънчев” на 8 и 9 октомври.

Организатори на събитието са Областният съвет на Българския червен кръст и Русенския университет „Ангел Кънчев“. Форумът премина под патронажа на кмета на Русе Пенчо Милков и по идея на възрастните доброволци на Български червен кръст в областта, активно ангажирани в Ресурсния център за подкрепа на възрастни хора. Чрез видеовръзка се присъединиха ректорът на РУ „Ангел Кънчев” чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и председателят на Областния съвет на БЧК-Русе доц. д-р Стефко Бурджиев.

Проявата бе открита от директора на Секретариата на Областния съвет на БЧК-Русе Антоанета Ябанозова, а сред официалните гости на откриването бяха кметът на Община Русе Пенчо Милков, Катя Петрова, началник отдел „Социални дейности“, Красимира Маринова, председател на пенсионерски клуб „Калина“-Русе, както и представители и членове на Областния съвет на БЧК-Русе.

В своето приветствие кметът Пенчо Милков сподели, че хората от третата възраст са едни от най-активните в грижата за наследството и традициите ни, които са неизменна част от националното ни самосъзнание.

„Знам резултатите от първия форум, който се състоя през 2017 г., и в дейността си като народен представител съм предложил немалка част от тях при обсъжданията на Законопроекта за защита на правата и интересите на възрастните хора“, подчерта кметът на Русе. Според него такъв закон е необходимо да бъде съобразен с потребностите на хората от третата възраст.

Ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев изрази увереност, че подобно събитие ще окаже положително влияние за превенция на социалното изключване и оказване на съдействие за активно дълголетие на възрастните хора.

Поздравления бяха получени и от националното ръководство на БЧК – от академик Христо Григоров и проф. Красимир Гигов, както и от заместник-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска. Събитието, чийто домакин Русенски университет „Ангел Кънчев” е  дългогодишен партньор на НАСО,  има за цел да популяризира Националната стратегия за активен живот на възрастните хора в България.

10 ГОДИНИ ПАРТНЬОРСТВО ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

Свещи с кауза в ателието на фондация „Конкордия“

Кампания „Де е България“ в подкрепа на българската историческа диаспора

Основаната от д-р Милен Врабевски група Intelligent Music Project представя България на „Евровизия“

Как и защо да изградим групи за подкрепа в социалните услуги?

Стартовата среща по проект CO-RESP

ПОКАНА за обучение на експерти в социалната сфера

НАСО разширява кръга на обучителите в експертния съвет на Алианса

НАСО с награда за „Най-вдъхновяваща организация“

Общо събрание на НАСО

Откриване на НАЦИОНАЛЕН ГОДИШЕН ФОРУМ “Развитие на социалните услуги за по-добър живот”

Класиране в конкурс „Моят първи успех в работата с потребители“

Участие във Форум по заетостта

Участие в конференция „Организираното гражданско общество срещу дезинформацията“

Европейски месец на разнообразието 2023

КОНКУРС НА ТЕМА “МОЯТ ПЪРВИ УСПЕХ В РАБОТАТА С ПОТРЕБИТЕЛИ“

Деветият „Маратон на приятелството“ ви очаква в Плевен

Покана за онлайн обучение за екипите на социални услуги

Покана за обучение за екипите на социални услуги от Северозападна България

Покана за обучение на тема „Специфика при изготвянето на индивидуална оценка на потребностите на кандидат-потребителите“

Кухня на доброто

Вход за членове на НАСО

Ако не сте член на НАСО и представлявате организация, институция, търговско дружество, социални услуги или юридическо лице и желаете да получите достъп до зоната за членове, е необходимо да попълните формуляр за кандидатстване за членство в Национален алианс за социална отговорност.