НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА

ПОКАНА за обучение на експерти в социалната сфера

НАСО разширява кръга на обучителите в експертния съвет на Алианса

НАСО с награда за „Най-вдъхновяваща организация“

Общо събрание на НАСО

Откриване на НАЦИОНАЛЕН ГОДИШЕН ФОРУМ “Развитие на социалните услуги за по-добър живот”

Класиране в конкурс „Моят първи успех в работата с потребители“

Участие във Форум по заетостта

Участие в конференция „Организираното гражданско общество срещу дезинформацията“

Европейски месец на разнообразието 2023

КОНКУРС НА ТЕМА “МОЯТ ПЪРВИ УСПЕХ В РАБОТАТА С ПОТРЕБИТЕЛИ“

Деветият „Маратон на приятелството“ ви очаква в Плевен

Покана за онлайн обучение за екипите на социални услуги

Покана за обучение за екипите на социални услуги от Северозападна България

Покана за обучение на тема „Специфика при изготвянето на индивидуална оценка на потребностите на кандидат-потребителите“

Кухня на доброто

28.06.21 г.

Бизнесменът и меценат д-р Милен Врабевски, впечатли участниците в Националния форум с вдъхновяваща презентация, разкриваща универсалните истини, до които достига всеки успешен човек. Д-р Врабевски, който тази година беше удостоен от НАСО с Приз „Посланик на партньорството и успеха“, е един от най-успешните български иноватори, предприемачи и лидери в наши дни. Воден е от мотото, че най-добрият начин да предскажеш бъдещото е да го създадеш сам. Той е собственик и изпълнителен директор на най-голямата научно-изследователска организация в Югоизточна Европа, Comac Medical и основател на Фондация „Българска памет“.

В третия панел на форума на тема “Пътища, формули, инструменти и правила на успеха“ д-р Врабевски представи дейността си по разнообразни проекти, финансирани със собствени средства и насочени предимно към пряката работа с подрастващото поколение. Той сподели неговите седем стъпки на успеха, а именно:

1.Страст в работата;

2. Изолиране на страха;

3. Преодоляване на рестрикциите;

4. Развиване на интелектуалните способности;

5. Стремеж към духовно удовлетворение;

6. Чувство на благодарност;

7.Самоуважение.

„До тези седем стъпки на успеха съм стигнал по време на личното ми битие. Начална точка на всяка една дейност е страстта към работата. Не се оплаквайте, защото колкото повече се оплаквате от живота, толкова повече той ви изпраща причини за недоволство. Страстта в работата се възпитава с времето. Тя е усещане за полезност, а именно усещането за тази полезност трябва да преобладава във вашето съзнание, въпреки всички негативни обстоятелства като ниско заплащане, неблагодарност, погрешна обществена нагласа и т.н.“, сподели д-р Врабевски. Той говори и за много от психологическите техники, чрез които човек може да преодолее собствените си граници:

„Не си казвайте, че не може да постигнете целите си, дори и да има много силни аргументи в тази посока. Не си налагайте допълнителни ограничения. Давайте път на всичко, което минава като идея през главата ви!“

Д-р Милен Врабевски е член на Глобалната инициатива на Бил Клинтън и е лауреат на престижната награда „Европейски гражданин на годината“ за своя изключителен принос към разпространението и утвърждаването на европейските ценности и на мултикултурния диалог чрез инициативи за интеграция, социализация и европейска перспектива на младите хора в България, Източното партньорство и Западните Балкани. Създадената от него фондация реализира инициативи за съхранение на българското културно и историческо наследство. Организацията подкрепя програми, свързани с иновации в образованието, кариерното развитие на младите хора, реинтеграцията на българската историческа диаспора и борбата с демографската криза в България.

Като част от всеобхватната си дейност, носеща обществени ползи, през последните години д-р Врабевски е стратегически инвеститор в системата на българското образование и притежава частна детска градина и иновативно училище, обявено за „Училище посланик на Европейския парламент“.

 

Сдружние „Усмивка“ отличи победителите в конкурса за рисунка „Магията на Кукеровден”

Работни срещи по проект B-WISE през април

Уебинар „Европейска стратегия за грижата“

„Преходът от училище към заетост“ (BITSE)

НАСО събра над 100 представители на социални услуги в община Кюстендил в Регионална среща „Социални услуги в действие“

Надежда Юлзари

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023

Национален алианс за социална отговорност

НАСО АРХИВ

ПОРТАЛ ЗА СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ

Портал за социални политики

НАСОР

ГОДИШНА ПРОГРАМА 2023

СТАНОВИЩА НА НАСО

Национален алианс за социална отговорност

ПОДКРЕПЕНА ЗАЕТОСТ

Вход за членове на НАСО

Ако не сте член на НАСО и представлявате организация, институция, търговско дружество, социални услуги или юридическо лице и желаете да получите достъп до зоната за членове, е необходимо да попълните формуляр за кандидатстване за членство в Национален алианс за социална отговорност.