НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ЗА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА

ПОКАНА за обучение на експерти в социалната сфера

НАСО разширява кръга на обучителите в експертния съвет на Алианса

НАСО с награда за „Най-вдъхновяваща организация“

Общо събрание на НАСО

Откриване на НАЦИОНАЛЕН ГОДИШЕН ФОРУМ “Развитие на социалните услуги за по-добър живот”

Класиране в конкурс „Моят първи успех в работата с потребители“

Участие във Форум по заетостта

Участие в конференция „Организираното гражданско общество срещу дезинформацията“

Европейски месец на разнообразието 2023

КОНКУРС НА ТЕМА “МОЯТ ПЪРВИ УСПЕХ В РАБОТАТА С ПОТРЕБИТЕЛИ“

Деветият „Маратон на приятелството“ ви очаква в Плевен

Покана за онлайн обучение за екипите на социални услуги

Покана за обучение за екипите на социални услуги от Северозападна България

Покана за обучение на тема „Специфика при изготвянето на индивидуална оценка на потребностите на кандидат-потребителите“

Кухня на доброто

08.10. 21 г.

Във време на ограничения, породени от разпространението на COVID-19, благотворителната инициатива Sky is the limit насочи вниманието на обществото към най-уязвимите – децата с увреждания и бариерите, пред които са изправени през целия си живот. Да създаваш възможности в ситуация, в която те са силно ограничени от външни фактори, е истинско прдизвикателство, а за екипа на Фондация „Сийдър“ това е поредният случай, в който работните процеси се променят и адаптират, за да се осигури най-добрата грижа за деца и младежи в неравностойно положение.

За екипа на фондацията, която е част от партньорската мрежа на НАСО,  ограниченията са се превърнали в повод за търсене на нови хоризонти – неизпитани методи и подходи, както в работатат с децата, така и в процесите по набиране на средства. С тази перспектива организацията работи вече 16 години и всяка есен провежда своето благотворително събитие в подкрепа на децата, израснали с различни етикети и диагнози. Традиционният за фондацията благотворителен бал  се проведе в хибриден формат на 29 септември, като даде възможност за участие от различни точки в света.

Инициативата бе предшествана от онлайн кампания за набиране на средства, в която се включиха много хора, съпричастни към каузата на Фондация „Сийдър“, чрез специално разработена дарителска платформа, предоставяща лесен начин за подкрепа само с няколко клика.

Създаването на възможности за деца в неравностойно положение е цел на организацията от създаването ѝ. Горди и щастливи сме, когато виждаме резултатите от тези наши усилия. Дете с физическо увреждане прохожда, въпреки тежката диагноза, младеж, израснал в институция става студент, въпреки високия риск от отпадане от образователната система – истории като тези ни дават сили да продължаваме отвъд ограниченията. За да можем да го правим обаче, имаме нужда от подкрепа – системна, целогодишна. Пандемията създаде много нови трудни ситуации и предизвикателства за нас и нашите екипи. Несигурността и финансовите затруднения, които срещат бизнесът и всеки един отделен човек, се отразяват и на нас, а нуждата от подкрепа си остава, за да можем да гарантираме високо качество на грижа“ каза по време на откриването на събитието г-жа Ива Хаджийска, директор „Фондонабиране и комуникации” във фондацията.

Всички разходи по организиране на събитието са обезпечени благодарение на партньорите и спонсорите на Фондация „Сийдър“, които застанаха зад каузата, дори и в този труден за всеки бизнес или отделен човек момент.

Обучение за превенция на насилието в социалните услуги

Управление на социалните услуги на общинско ниво

48 години град Гулянци

Уебинар „Европейска стратегия за грижата“

Покана за обучение „Трудотерапевтични техники за работа с лица с интелектуални затруднения“

Нова сензорна зала за подкрепа на хора с увреждания

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ 2023

Национален алианс за социална отговорност

НАСО АРХИВ

ПОРТАЛ ЗА СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ

Портал за социални политики

НАСОР

ГОДИШНА ПРОГРАМА 2023

СТАНОВИЩА НА НАСО

Национален алианс за социална отговорност

ПОДКРЕПЕНА ЗАЕТОСТ

Вход за членове на НАСО

Ако не сте член на НАСО и представлявате организация, институция, търговско дружество, социални услуги или юридическо лице и желаете да получите достъп до зоната за членове, е необходимо да попълните формуляр за кандидатстване за членство в Национален алианс за социална отговорност.