ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА  logo-easpd-small

  

Вход за членове

Вход за нови членове

Национални награди НАСО 2017

ОБЩИНА ВРАЦА
ЗА ПРИНОС В СОЦИАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ
ОБЩИНА ЛОВЕЧ
ЗА СОЦИАЛНА АНГАЖИРАНОСТ И ДОБРИ ПРАКТИКИ
ОБЩИНА РАЗГРАД
ЗА ПРИНОС В ПОПУЛЯРИЗИРАНЕТО И УТВЪРЖДАВАНЕТО НА ПРОФЕСИЯТА СОЦИАЛЕН РАБОТНИК
АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО РАЗВИТИЕ „ВИЖЪН“
ЗА ПРИНОС В СОЦИАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ
ФОНДАЦИЯ „АСИСТ - ПОМАГАЩИ ТЕХНОЛОГИИ“
ЗА РАЗВИТИЕ И УТВЪРЖДАВАНЕ НА ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ИНОВАЦИИ В СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
КЛУБ НА СОЦИАЛНИЯ РАБОТНИК РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ „АНГЕЛ КЪНЧЕВ”
ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ОБРАЗОВАНИЕТО И ПРАКТИКАТА В СОЦИАЛНАТА РАБОТА
ФОНДАЦИЯ „ПОДКРЕПА ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ” гр.ВИДИН
ЗА АКТИВНО НАЦИОНАЛНО И МЕЖДУНАРОДНО ПАРТНЬОРСТВО
СВЕТЛОМИР ИВАНОВ УПРАВИТЕЛ „ЧОИ” ЕООД
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА КОРПОРАТИВНАТА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА БУРГАС
ЗА ДОБРИ ПРАКТИКИ И МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛНО СОТРУДНИЧЕСТВО
АТАНАСКА БОНЕВА ПРЕДСТАВИТЕЛ ОБЛАСТ ЯМБОЛ
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
ВЕСЕЛИНА БОТЕВА ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА” ОБЩИНА ПЛОВДИВ
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
ЗЛАТКА ИВАНОВА ПРЕДСТАВИТЕЛ ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
МАРГАРИТА САРИЕВА ПРЕДСТАВИТЕЛ ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
МАРИЕЛА ЛИЧЕВА ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЯ „ЗДРАВИИ И СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ“ ОБЩИНА РУСЕ
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
МАЯ КАЗАНДЖИЕВА ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И СПОРТ” ОБЩИНА БУРГАС
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
РОСЕН АВРАМОВ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОБЛАСТ РАЗГРАД
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ

Галерия

На 19 февруари 2014г. в сградата на Община Търговище се проведе регионална среща на доставчиците на социални услуги. Срещата се организира от Национален алианс за социална отговорност (НАСО) със съдействието на Община Търговище и се реализира в рамките на дейностите по проект „Партньорство за по-добър живот“.

IMG 3134aСрещата откри г-н Георги Георгиев, председател на НАСО, който отправи приветствени думи към гостите на срещата и представителите на Община Търговище и РДСП Търговище. Сред официалните участници бяха г-жа Емине Якубова – заместник-кмет по социалните дейности в Община Търговище, г-жа Гергана Георгиева – директор на РДСП – Търговище, присъстваха също представители на общините Антоново, Омуртаг, Опака и други, представители на АСП и ДСП, директори и управители на неправителствени организации и доставчици на социални услуги. Приветствени думи към участниците от името на кмета на град Търговище г-н Красимир Мирев отправи и г-жа Е. Якубова, зам.-кмет. Тя подчерта, че Общината има дългогодишно добро партньорство с доставчиците на социални услуги от региона и дори нещо повече – Общината е предоставила управлението на социалните услуги в голяма степен на самите доставчици. Администрацията ефективно работи в партньорство с доставчиците в изготвянето и изграждането на по-добри социални политики.

Г-н Георгиев направи кратка презентация на мисията и целите на Национален алианс за социална отговорност и на целите и дейностите на проект „Партньорство за по-добър живот“. Бяха посочени възможностите за обмен на опит и принос на европейски практики и политики чрез партньорството с Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), чийто представител за България е НАСО. Бе представена и концепцията и възможностите за реализация на иновационната услуга „Подкрепена заетост“, която би допринесла за по-активна реализация и социално включване на хора с увреждания на отворения трудов пазар при обичайни работодатели.

Директорът на РДСП – Търговище, г-жа Георгиева направи общ преглед на изпълнението на областната стратегия за социална политика, развитие на социални услуги в общността за социално включване и превенция на социалното изключване и изолацията на рисковите групи, деинституционализацията и подобряване качеството на резидентната грижа. Г-жа Миглена Сотирова, старши експерт социални дейности към Община Търговище, представи социалните услуги, които предоставя Общината, както и организациите, предоставящи социални услуги и проекти, които се осъществяват в момента.

След презентациите се проведе изключително интересна и ползотворна дискусия. Част от обсъдените въпроси бяха свързани с работата на ТЕЛК и административните процедури около нея, ваучерната система, промените в нормативната уредба и методиките, таксите, които потребителите трябва да заплащат и др. Интерес предизвика информацията за предстоящото разработване на Закон за социалните услуги, както и проектът на Агенцията на хората с увреждания за национална картотека с база данни за хора с увреждания.

Като водеща тема по време на цялата среща се открои необходимостта от активно европейско, национално и местно партньорство в социалната сфера и необходимостта от реализиране на услуги, съобразени с потребностите на хората с увреждания.


Портал за социални политики

 

NASOki-logo

 

Календар

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
5
6
7
8
9
10
12
13
14
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
31

Предстоящо