ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА  logo-easpd-small

  

Вход за членове

Вход за нови членове

Национални награди НАСО 2017

ОБЩИНА ВРАЦА
ЗА ПРИНОС В СОЦИАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ
ОБЩИНА ЛОВЕЧ
ЗА СОЦИАЛНА АНГАЖИРАНОСТ И ДОБРИ ПРАКТИКИ
ОБЩИНА РАЗГРАД
ЗА ПРИНОС В ПОПУЛЯРИЗИРАНЕТО И УТВЪРЖДАВАНЕТО НА ПРОФЕСИЯТА СОЦИАЛЕН РАБОТНИК
АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО РАЗВИТИЕ „ВИЖЪН“
ЗА ПРИНОС В СОЦИАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ
ФОНДАЦИЯ „АСИСТ - ПОМАГАЩИ ТЕХНОЛОГИИ“
ЗА РАЗВИТИЕ И УТВЪРЖДАВАНЕ НА ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ИНОВАЦИИ В СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
КЛУБ НА СОЦИАЛНИЯ РАБОТНИК РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ „АНГЕЛ КЪНЧЕВ”
ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ОБРАЗОВАНИЕТО И ПРАКТИКАТА В СОЦИАЛНАТА РАБОТА
ФОНДАЦИЯ „ПОДКРЕПА ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ” гр.ВИДИН
ЗА АКТИВНО НАЦИОНАЛНО И МЕЖДУНАРОДНО ПАРТНЬОРСТВО
СВЕТЛОМИР ИВАНОВ УПРАВИТЕЛ „ЧОИ” ЕООД
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА КОРПОРАТИВНАТА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА БУРГАС
ЗА ДОБРИ ПРАКТИКИ И МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛНО СОТРУДНИЧЕСТВО
АТАНАСКА БОНЕВА ПРЕДСТАВИТЕЛ ОБЛАСТ ЯМБОЛ
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
ВЕСЕЛИНА БОТЕВА ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА” ОБЩИНА ПЛОВДИВ
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
ЗЛАТКА ИВАНОВА ПРЕДСТАВИТЕЛ ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
МАРГАРИТА САРИЕВА ПРЕДСТАВИТЕЛ ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
МАРИЕЛА ЛИЧЕВА ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЯ „ЗДРАВИИ И СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ“ ОБЩИНА РУСЕ
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
МАЯ КАЗАНДЖИЕВА ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И СПОРТ” ОБЩИНА БУРГАС
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
РОСЕН АВРАМОВ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОБЛАСТ РАЗГРАД
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ

Галерия

DSC00525aНа 15 май 2014г. в Културен център „Морско казино” – Бургас, се проведе регионална среща с международно участие на доставчиците на социални услуги от Бургас и Югоизточна България. Срещата се организира от Национален алианс за социална отговорност, в партньорство с EASPD и Община Бургас. Лектори бяха г-н Люк Зелдерло, генерален секретар на EASPD, членовете на борда на EASPD - г-жа Бернадет Грозио, генерален мениджър на Centre de la Gabrielle, Франция и г-н Джим Кроу, директор на Learning Disabilities, Уелс. Модератор и водещ на семинара бе г-н Георги Георгиев, председател на Национален алианс за социална отговорност. Обединяваща тема на семинара бе „Партньорство за по-добър живот”, като събитието е част от дейностите по проект на НАСО със същото име.
При откриването на срещата г-н Георгиев изрази удовлетвореността си от дългогодишното партньорство с Община Бургас, като посочи, че Бургас е един от носителите на Голямата награда на НАСО за активна социална политика и принос за социалното и европейско развитие на България. Д-р Лорис Мануелян, заместник-кмет на Община Бургас, благодари за партньорството, което допринася за непрекъснатото развитие и подобряване на социалните условия в града.

Г-н Зелдерло постави акцент върху Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания и какво означава тя за едно включващо общество. Той представи структурата на EASPD, включваща над 10 000 доставчици на услуги и продукти за хора с увреждания, като изтъкна възможностите на опита и обмена на информация в мрежата на Европейската асоциация, които могат да допринесат за успешна реализация на нови социални политики в България. Той изрично подчерта, че България и всички общини и доставчици у нас имат уникалната възможност да се ползват от европейския опит, но подчерта, че чуждите практики трябва да се адаптират спрямо местните условия като гаранция за успеваемост. Г-н Зелдерло посочи още, че НАСО в България е уникално работещ пример за успешно партньорство на национално ниво, което той винаги посочва като пример за успешно изградена и работеща мрежа на доставчици на социални услуги. Изпълнението на КООНПХУ е интегрирано в европейските стратегии, включително в стратегия „Европа 2020”, Европейската стратегия за деинституционализация, както и в механизма за мониторинг на изпълнение на специфичните препоръки към отделните държави в рамките на Европейския семестър, каза още г-н Зелдерло.

Г-жа Грозио започна представянето си с напомняне на Декларацията от 2002 г. за правата на хората с увреждания от Мадрид, според която процесите, свързани с хората с увреждания, не трябва да се решават и реализират без тяхното активно участие и съгласие. Тя представи успешните практики за интеграция и социално включване на потребители на управлявания от нея Centre de la Gabrielle, с помощта на валидиране на професионални умения, индивидуализирано обучение и развитие на артистичните умения. Изключително впечатление на аудиторията направи представянето на работата на Асоциация Агар – специализирана организация за произведения на изкуството, изработени от хора с увреждания. Тя разказа за част от художниците, чийто творби представлява Асоциацията, а аудиоторията имаше възможност да види и фотографии на част от техните творби.

Ръководителят на Learning Disabilities, Уелс, г-н Джим Кроу представи възможностите за партньорство, обмен на опит и адаптиране на политики като направи паралел между структурата на управление в Уелс и България. Той подчерта изключителното силното партньорство, съществуващо в Уелс между местни власти и неправителствен сектор като изрази увереност, че това е най-подходящият начин за подобряване работата на социалния сектор на всички нива.

Д-р Лорис Мануелян, заместник-кмет на Община Бургас, посочи, че хуманността е водеща в социалната политика на Бургас. Той подчерта, че в България се наблюдава уникален дуалистичен модел на предоставяне на социални услуги, в който местните власти трябва да си партнират с всички участници в процеса, за да постигнат по-добро качество на услугите. Той разказа накратко за предоставяните в града социални услуги, както и иновативния проект „Сребърен град”, в който Община Бургас е партньор, насочен към създаване на по-добри условия за живот на възрастните хора. Община Бургас винаги е имала стремеж да удовлетворява нуждите на своите граждани и този стремеж има ярко изражение в иновативните социални политики на града, допълни още г-н Мануелян.

В заключение на срещата г-н Георгиев благодари на всички за успешното партньорство и желание за неспиращо развитие и усъвършенстване. Той покани всички присъстващи на предстоящия Девети национален форум на доставчиците на социални услуги, който ще се проведе от 11 до 13 юни в кк. Златни пясъци, където ще бъдат представени заключенията от проектите на НАСО в областта на подкрепената заетост, иновативни методи за социално включване на хора с увреждания и други актуални за социалния сектор у нас теми.

DSC00518a DSCN1644a 


Портал за социални политики

 

NASOki-logo

 

Календар

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
5
6
7
8
9
10
12
13
14
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
31

Предстоящо