ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА  logo-easpd-small

  

Вход за членове

Вход за нови членове

Национални награди НАСО 2018

James Crowe
PRESIDENT OF EASPD
Luk Zelderloo
SECRETARY GENERAL OF EASPD
СДРУЖЕНИЕ „ЕКВИЛИБРИУМ“ РУСЕ
БЪЛГАРСКИ ЦЕНТЪР ЗА НЕСТОПАНСКО ПРАВО
Весела Цанкова
ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО ЛОВЕЧ
СДРУЖЕНИЕ „ГАЙТАНИ“ ЯМБОЛ
ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД
ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ ДОБРИЧ
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ
ФОНДАЦИЯ „СВЕТЪТ НА МАРИЯ“
Мая Василева
ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПОСТОЯННАТА КОМИСИЯ ПО ТРУД И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА НА НСОРБ
ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ НЕСЕБЪР
Радостина Пирева
ДИРЕКТОР НА УПРАВЛЕНИЕ „СОЦИАЛНИ ГРИЖИ И УСЛУГИ“ ОБЩИНА НЕСЕБЪР
ОБЩИНА РАЗГРАД
Светла Григорова
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ФОНДАЦИЯ „ГРИЖИ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ“
СТОЛИЧНА ОБЩИНА
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА СРЕДЕЦ
ФОНДАЦИЯ „СЪПРИЧАСТИЕ“ СИЛИСТРА
ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ
СОЦИАЛНА ЧАЙНА ВАРНА

Галерия

Документи Обръщения Приветствия Галерия


На 6, 7 и 8 октомври 2008 г. в хотел „Адмирал” – к.к. „Златни пясъци” – Варна,
се проведе ВТОРИ ФОРУМ на доставчиците на услуги за хора с увреждания в България
под патронажа на кмета на Община Варна г-н Кирил Йорданов.

II Форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания - приветствия

Емилия Масларова - Министър на труда и социалната политика
До участниците във втория форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания

Приемете моите най-искрени поздравления по повод провеждането на Втория Форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания от България, който се организира от Агенцията за социално развитие "Вижън" В партньорство с Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, община Варна и Министерството на труда и социалната политика.

{showhide titlebottom2=true title="пълен текст" boolparameter1=true boolparameter2=false}

С удовлетворение можем да отбележим, че това е събитие в национален мащаб, което дава възможност представители на държавните институции и гражданското общество да обменят мнения и опит помежду си, както и с представителите на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания. Все по-важна е ролята на ползотворното сътрудничеството между държавните институции, областните и общинските органи и неправителствените организации на и за хората с увреждания. Това е верният път за успешното преодоляване на всички бариери, стоящи пред социалното включване на хората с увреждания.

Използвам случая да Ви уверя в пълната си подкрепа и тази на екипа на Министерството на труда и социалната политика и за в бъдеще.

За съжаление, предварително поет служебен ангажимент възпрепятства присъствието ми при Вас, за което моля да ме извините.

Поздравявам всички вас по случай организирането на Втория Форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания от България!

{/showhide}


 

Минчо Коралски - Изпълнителен Директор на АХУ

Скъпи приятели,
Позволете ми, от името на Агенцията за хората с увреждания и лично от свое име да Ви поздравя по повод второто издание на Форума на доставчиците на услуги за хората с увреждания в България - една благородна инициатива, организирана със съвместните усилия на Вашия екип, Община Варна, МТСП и Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания.

{showhide titlebottom2=true title="пълен текст" boolparameter1=true boolparameter2=false}

Агенция за социално развитие «ВИЖЪН» е една от многото организации, членуващи в Обществения съвет по рехабилитация и социална интеграция на хората с увреждания от Община Варна, с която АХУ поддържа дългогодишни ползотворни връзки. Със нашите съвместни усилия през 2007 година беше реализиран успешно проект за създаване на фото-видео клуб във Вашия красив черноморски град. В този празничен за Вас ден, приемете сърдечните ни поздрави за постигнатото. Добрите резултати не зависят от времето, а от желанието да бъдеш полезен. Преди победата е ежедневието, наситено с много труд и постоянство - Вашият труд и Вашето постоянство.

Разрешете ми да изразя своята благодарност и към Община Варна в лицето на кмета г-н Кирил Йорданов - патрон на настоящата проява, на Генералния секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASDP/ г-н Люк Зелдерло и на любезните домакини от хотел „Адмирал”, които също дават своя принос за подобряване на социалния и жизнения статус на хората в неравностойно положение. Пожелавам Ви успех!

{/showhide}


 

Христо Контров - Областен управител на област с административен център Варна

Уважаеми организатори и участници,
Уважаеми гости,

Бих желал да приветствам с добре дошли всички вас, които с участието си в този форум утвърждавате грижата за качеството и развитието на социалните услуги за хора с увреждания. Уверен съм, че нашите общи усилия ще дадат конкретен и желан резултат. Искам да подчертая, че общините от Варненска област все по-често припознават правителствените организации като потенциален партньор при предоставяне на социални услуги и това е една положителна тенденция.

{showhide titlebottom2=true title="пълен текст" boolparameter1=true boolparameter2=false}

Осъзнаваме, че без да се обединят ресурсите - човешки и финансови, на централната власт, местните власти и на частните доставчици, и без публично-частното партньорство, не е възможно изграждането на ефективна система на предоставяне на качествени и леснодостъпни социални услуги. А провеждането на днешния форум доказва, че тяхното развитие е приоритет за всички нас.

Искрено се надявам, че взаимоотношенията между Областна администрация и доставчиците на услуги за хора с увреждания ще продължат да се развиват в посока на доброто партньорство.

На последно място бих искал да поздравя г-н Георги Георгиев с избирането му за член на борда на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания. Пожелавам много успехи и на новоизбраното ръководство.

Уважаеми госпожи и господа,
Декларирам своята лична и институционална подкрепа за практическото реализиране на идеите и инициативите, които този форум ще генерира.
Пожелавам ползотворна работа на участниците в дискусиите.

{/showhide}


 

Красимир Коцев - Председател нa Националния съвет на хората с увреждания в България

До участниците във втория форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания

От името на Националния съвет на хората с увреждания в България, и лично от мое име Ви поздравявам за организирането и провеждането на Втория Форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания от България. За съжаление не мога да присъствам лично поради проблеми свързани със здравето ми.

{showhide titlebottom2=true title="пълен текст" boolparameter1=true boolparameter2=false}

Изказвам своята благодарност на Община Варна и лично на кмета на града г-н Кирил Йорданов с тяхната активна позиция по отношение на политиката за интеграция на хората с увреждания насочена към повишаване качеството на живота и услугите за хората с увреждания и тяхното социално включване.

Благодаря на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания за активната позиция която още през 2003 г., беше заявена на среща с представители на Националния съвет на хората с увреждания в България по отношение развитие на услугите предоставяни в общността и непрекъснато подобряване качеството на живот на хората с увреждания.

Като подкрепям разширяването на видовете УСJIУГИ за хора с увреждания и оценявам ролята на организирания форум, приветствам неговото откриване и пожелавам успех и ползотворна работа на участниците в него!

{/showhide}

Портал за социални политики

 

NASOki-logo

 

Обучителен център

 

Обучителен център

 

Календар

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
24
25
26
27
28
29
30
31

Предстоящо