ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА  logo-easpd-small

  

Вход за членове

Вход за нови членове

Национални награди НАСО 2018

James Crowe
PRESIDENT OF EASPD
Luk Zelderloo
SECRETARY GENERAL OF EASPD
СДРУЖЕНИЕ „ЕКВИЛИБРИУМ“ РУСЕ
БЪЛГАРСКИ ЦЕНТЪР ЗА НЕСТОПАНСКО ПРАВО
Весела Цанкова
ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО ЛОВЕЧ
СДРУЖЕНИЕ „ГАЙТАНИ“ ЯМБОЛ
ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД
ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ ДОБРИЧ
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ
ФОНДАЦИЯ „СВЕТЪТ НА МАРИЯ“
Мая Василева
ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПОСТОЯННАТА КОМИСИЯ ПО ТРУД И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА НА НСОРБ
ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ НЕСЕБЪР
Радостина Пирева
ДИРЕКТОР НА УПРАВЛЕНИЕ „СОЦИАЛНИ ГРИЖИ И УСЛУГИ“ ОБЩИНА НЕСЕБЪР
ОБЩИНА РАЗГРАД
Светла Григорова
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ФОНДАЦИЯ „ГРИЖИ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ“
СТОЛИЧНА ОБЩИНА
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА СРЕДЕЦ
ФОНДАЦИЯ „СЪПРИЧАСТИЕ“ СИЛИСТРА
ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ
СОЦИАЛНА ЧАЙНА ВАРНА

Галерия

Документи Обръщения Приветствия Галерия


От 1 до 4 октомври 2007 г в хотел “Романс “ на красивия бряг на Черно море в курортен комплекс ”Свети Свети Константин и Елена”, Варна се проведе
ФОРУМ НА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА УСЛУГИ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ ПОД ПАТРОНАЖА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ВАРНА - Г-Н КИРИЛ ЙОРДАНОВ

I Форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания - до участниците в мрежата

До участниците в мрежата на доставчиците на услуги за хора с увреждания от България

Уважаеми колеги,

От името на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/, Община Варна, Министерството на труда и социалната политика и Агенция за социално развитие ВИЖЪН, най-искрено Ви благодарим за проявения интерес и активно участие в провеждането на Форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания от България, Варна 2007.

Силно се надяваме, че създадената организация и реализираната програма са дали възможност участието Ви да бъде полезно и удовлетворяващо в достатъчна степен вашите очаквания.

От наша гледна точка Форумът изпълни в голяма степен своите цели и задачи, предложи достатъчно актуални теми за дискусия, обмен на информация и опит между доставчици на услуги от различен тип и представители на широк кръг институции. С това се създадоха благоприятни условия за поставяне началото за изграждане на национална мрежа на доставчиците на услуги за хора с увреждания – бъдещ партньор на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания.

С изключение на две от участвалите организации, всички останали 56 потвърдиха желанието си за участие в изграждането на мрежата.

Сформираните три групи за обсъждане и уточняване на въпросите около мисията и ценностите, структурата и плана за работа на мрежата би трябвало да продължат да работят от разстояние до следващата среща. Утвърдената работна група ще обобщава постъпващите предложения, ще формулира варианти за документи на мрежата и ще работи за подготовката на следващата среща през месец Април 2008 година.

В тази връзка считаме, че би било особено полезно да припомним част от предложенията, направени в дискусията в края на Форума, а именно: Всички участници да продължат работата си по места като популяризират идеята на форума за създаване на мрежа чрез местните медии, институции и привличане на нови организации, желаещи да участват в мрежата. Всички участници да обсъдят и направят писмени предложения до работната група относно своите виждания и предложения за:Мисията и ценностите на мрежатаСтруктурата на мрежатаПлана за работа до следващата срещаМнение по дискутираните въпроси за състава на мрежата, видовете доставчици, които би било добре да участват в мрежата - НПО, държавни, общински, работодатели и др.; вид на управление, седалище на мрежата; име; условия за членство; варианти за юридическа регистрация или за работа без юридическа регистрация или комбинация между двете и т.н. Във връзка с това приложено Ви изпращаме анкетна карта като Ви молим да я попълнете и върнете на посочения ел. адрес до 15.11.2007 г.

За улеснение на работата на мрежата Агенция ВИЖЪН поема ангажимента да поддържа изработения сайт, чрез който ще обменяме нужната ни информация www.easpdbg.com.

Като Ви благодарим още веднъж за споделените по време на Форума добри думи за самия Форум и десетата годишнина на Агенция за социално развитие ВИЖЪН, очакваме вашата активност да продължи в започналото ни вече партньорство за постигане на целите, които си поставяме в нашата обща работа.

С пожелание за здраве и успех! 

Анкетна карта


Георги Георгиев
Председател на Агенция ВИЖЪН

Портал за социални политики

 

NASOki-logo

 

Обучителен център

 

Обучителен център

 

Календар

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
24
25
26
27
28
29
30
31

Предстоящо