ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА  logo-easpd-small

  

Вход за членове

Вход за нови членове

Национални награди НАСО 2018

James Crowe
PRESIDENT OF EASPD
Luk Zelderloo
SECRETARY GENERAL OF EASPD
СДРУЖЕНИЕ „ЕКВИЛИБРИУМ“ РУСЕ
БЪЛГАРСКИ ЦЕНТЪР ЗА НЕСТОПАНСКО ПРАВО
Весела Цанкова
ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО ЛОВЕЧ
СДРУЖЕНИЕ „ГАЙТАНИ“ ЯМБОЛ
ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД
ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ ДОБРИЧ
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ
ФОНДАЦИЯ „СВЕТЪТ НА МАРИЯ“
Мая Василева
ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПОСТОЯННАТА КОМИСИЯ ПО ТРУД И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА НА НСОРБ
ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ НЕСЕБЪР
Радостина Пирева
ДИРЕКТОР НА УПРАВЛЕНИЕ „СОЦИАЛНИ ГРИЖИ И УСЛУГИ“ ОБЩИНА НЕСЕБЪР
ОБЩИНА РАЗГРАД
Светла Григорова
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ФОНДАЦИЯ „ГРИЖИ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ“
СТОЛИЧНА ОБЩИНА
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА СРЕДЕЦ
ФОНДАЦИЯ „СЪПРИЧАСТИЕ“ СИЛИСТРА
ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ
СОЦИАЛНА ЧАЙНА ВАРНА

Галерия

Документи Обръщения Приветствия Галерия


От 1 до 4 октомври 2007 г в хотел “Романс “ на красивия бряг на Черно море в курортен комплекс ”Свети Свети Константин и Елена”, Варна се проведе
ФОРУМ НА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА УСЛУГИ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ ПОД ПАТРОНАЖА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ВАРНА - Г-Н КИРИЛ ЙОРДАНОВ

I Форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания - документи

Форумът се организира от Агенция за социално развитие ВИЖЪН с подкрепата и партньорството на Община Варна и Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания и с участието на Министерството на труда и социалната политика.

Форумът във Варна бе първото по рода си събитие за България и бе част от Социалната програма на Община Варна за 2007 г. и програмата на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/ за подкрепа на доставчиците от новите страни-членки на ЕС.

Участие във форума взеха 105 ръководители на организации - доставчици на услуги за хора с увреждания от България, работодатели и представители на организации и институции, имащи отношение по проблемите на хората с увреждания.

Участие взеха и г-н Люк Зелдерло - Генерален секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, г-н Кирил Йорданов - кмет на гр. Варна, г-н Борислав Гуцанов - Председател на Общински съвет гр. Варна, народни представители и общински съветници, представители на Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Агенцията за хората с увреждания, Областна администрация Варна, Община Варна, Община София и др.

Поздравления изпратиха г-жа Иванка Христова - заместник министър на труда и социалната политика, г-н Минчо Коралски - изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания и г-н Петър Кандиларов - областен управител на област Варна.

Работата на форума бе насочена към: създаване на условия за национално и международно партньорство, създаване на мрежи и участия в европейски структури, повишаване капацитета на доставчиците на услуги за хора с увреждания, подобряване на условията за осигуряване на разнообразни и качествени услуги за хора с увреждания, разширяване на условията за финансиране на доставчиците на услуги за хора с увреждания, създаване на условия за непрекъсната информираност за процесите в развитието на социалната среда и възможностите за подкрепа за хората с увреждания в България и Европейския съюз, усъвършенстване на методите и средствата за предоставяне на услуги и обмен на модели на добри практики в България и Европейския съюз.

В рамките на форума участниците имаха възможността да получат информация и да обменят мнения и опит с експерти от Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, обединяваща около 8 000 организации от Европа, от Министерството на труда и социалната политика, Община Варна, Агенцията за социално подпомагане, Агенцията за хората с увреждания и водещи доставчици на социални услуги от България.

Представените презентации на Форума включваха темите: Политики, структури и нормативни документи на ЕС в социалната област; Иновативни подходи и практики в социалната политика на Община Варна; Актуално състояние и перспективи за развитие на социалните услуги в България; Бюджетни линии и програми на ЕС; Оперативни програми, съфинансирани от Европейския социален фонд в България; Европейски организации на и за хора с увреждания; Финансиране на неправителствени организации- доставчици на услуги за хора с увреждания; създаване на възможности за международно и национално партньорство.

По време на форума беше връчена Голямата Награда ВИЖЪН за 2006 година на г-н Люк Зелдерло – Генерален Секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/ за европейски принос в развитието на социалната политика в България. Награда получи и Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/ по повод на десетата годишнина на Агенция за социално развитие ВИЖЪН.

В програмата на Форума бе включено и специално морско приветствие и пътуване с кораб, посещение на социални обекти, пленер на художниците от ВИЖЪН АРТ и др. Тържествено бе чествана и десетата годишнина на организацията домакин – Агенция за социално развитие Вижън. Тя е първата българска организация член на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания.

В края на богатата четиридневна програма и състоялата се съдържателна дискусия участниците – представители на 58 български организации – от неправителствения сектор, частни общински и държавни доставчици на услуги, работодатели и други се обединиха около идеята за създаване на мрежа на доставчиците на услуги за хора с увреждания в България.

Направени бяха различни предложения като: създаване и регистрация на организация – шапка от участниците на форума, създаване на организация само от неправителствени организации и работодатели, създаване на различни организации на различни видове доставчици както и създаване на партньорство в мрежа без юридическа регистрация. Бяха сформирани три групи за работа по мисията, структурата и плана за работа на мрежата както и работна група от седем представители, която ще подготви учредителните документи и следващата среща.

Дотогава всички участници ще популяризират идеята на форума с цел привличане на нови участници, ще информират обществеността, местните и държавни власти, ще обсъждат различни предложения като статута, задачите, структурата и бъдещата работа на мрежата; статута, мястото и ангажиментите на различните видове членове на мрежата, начин на управление и други.

Следващата среща бе насрочена за месец април 2008г.

Партньорството и обмена на информация в мрежата ще се реализира чрез интернет страницата www.easpdbg.com.

До участниците във Форума

Списък на участниците във форума

НИКК

3NIKK

Портал за социални политики

 

NASOki-logo

 

Обучителен център

 

Обучителен център

 

Свободни позиции

 

Jobs4

 

Календар

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Предстоящо