ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА  logo-easpd-small

  

Вход за членове

Вход за нови членове

Национални награди НАСО 2017

ОБЩИНА ВРАЦА
ЗА ПРИНОС В СОЦИАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ
ОБЩИНА ЛОВЕЧ
ЗА СОЦИАЛНА АНГАЖИРАНОСТ И ДОБРИ ПРАКТИКИ
ОБЩИНА РАЗГРАД
ЗА ПРИНОС В ПОПУЛЯРИЗИРАНЕТО И УТВЪРЖДАВАНЕТО НА ПРОФЕСИЯТА СОЦИАЛЕН РАБОТНИК
АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО РАЗВИТИЕ „ВИЖЪН“
ЗА ПРИНОС В СОЦИАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ
ФОНДАЦИЯ „АСИСТ - ПОМАГАЩИ ТЕХНОЛОГИИ“
ЗА РАЗВИТИЕ И УТВЪРЖДАВАНЕ НА ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ИНОВАЦИИ В СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
КЛУБ НА СОЦИАЛНИЯ РАБОТНИК РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ „АНГЕЛ КЪНЧЕВ”
ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ОБРАЗОВАНИЕТО И ПРАКТИКАТА В СОЦИАЛНАТА РАБОТА
ФОНДАЦИЯ „ПОДКРЕПА ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ” гр.ВИДИН
ЗА АКТИВНО НАЦИОНАЛНО И МЕЖДУНАРОДНО ПАРТНЬОРСТВО
СВЕТЛОМИР ИВАНОВ УПРАВИТЕЛ „ЧОИ” ЕООД
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА КОРПОРАТИВНАТА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА БУРГАС
ЗА ДОБРИ ПРАКТИКИ И МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛНО СОТРУДНИЧЕСТВО
АТАНАСКА БОНЕВА ПРЕДСТАВИТЕЛ ОБЛАСТ ЯМБОЛ
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
ВЕСЕЛИНА БОТЕВА ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА” ОБЩИНА ПЛОВДИВ
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
ЗЛАТКА ИВАНОВА ПРЕДСТАВИТЕЛ ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
МАРГАРИТА САРИЕВА ПРЕДСТАВИТЕЛ ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
МАРИЕЛА ЛИЧЕВА ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЯ „ЗДРАВИИ И СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ“ ОБЩИНА РУСЕ
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
МАЯ КАЗАНДЖИЕВА ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И СПОРТ” ОБЩИНА БУРГАС
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ
РОСЕН АВРАМОВ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОБЛАСТ РАЗГРАД
ЗА ЛИЧЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО ПАРТНЬОРСТВО И СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ

Галерия

pass-it-on

Проект Актуално Библиотека Връзки Контакти
{showhide list=true hidetitle=false title="18-20.11.2010 - Малта - Заключителен семинар по проекта Pass it on" boolparameter1=true boolparameter2=false}

В периода 18-20.11.2010 г. в Малта бе проведен заключителен семинар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания по проекта „Предай нататък” на тема “Овластяване чрез образование, обучение и подкрепа “.

Акцентът на представените презентации от лекторите на семинара бе подкрепената заетост и възможността за включване на хората с увреждания на отворения пазар на труда.

Участие взеха представители на страните-партньори по проекта, генералният секретар на EASPD г-н Люк Зелдерло, представител на секретариата на Министерството на образованието и заетостта в Малта г-н Винсент Борг, както и представители на местния университет в Малта. Сред лекторите на семинара, презентации изнесоха Михил Камп (Холандия, секретар на Световната асоциация за подкрепена заетост), Руди Уотърс (Белгия, мениджър на специализирани дейности за подпомагане на заетостта на хора с увреждания), Хари ван ден Бранд (Холандия, оценител на Холандската асоциация за подкрепена заетост), Роналд Хаку (Холандия, секретар на Холандската асоциация за подкрепена заетост). От българска страна в семинара взе участие Георги Георгиев, председател на Управителния съвет на НАСО.

Основни акценти в работата на българското участие бяха темите за бъдещото парньорство след проекта, подготовка на нови проекти с участието на експертите, работили за България до момента, в това число създаване на условия за реализиране на подкрепена заетост за хората с увреждания в България.


{/showhide}

{showhide list=true hidetitle=false title="01.10.2010 г. Пловдив - Регионален форум на тема "Корпоративна социална отговорност"." boolparameter1=true boolparameter2=false}

На 01.10.2010 г. в Пловдив Национален алианс за социална отговорност /НАСО/, Европейски информационен и иновационен център към Търговско-Промишлена Камара – Пловдив и КТ „Подкрепа” – Пловдив организираха Регионален форум на тема „Корпоративна социална отговорност”.

Целта на форума бе чрез представяне на иновативен европейски и национален опит да се обсъди състоянието на корпоративната социална отговорност в България и необходимостта от подкрепа, мотивиране и привличане на по-широк кръг от корпоративни субекти за поемане на нови социално значими ангажименти, свързани преди всичко с качеството на живот на населението.

Plovdiv 01.10.2010

Главен акцент в работата на форума бе представената информация и проведената дискусия за хората с увреждания, потребностите и възможностите за осигуряване на заетост и по-ефективна подкрепа за подобряване на качеството на живот за тях и техните семейства.

На форума бяха представени и презентации за работата в България на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/, Национален алианс за социална отговорност /НАСО/ и Национална федерация на работодателите на инвалиди /НФРИ/, както и иновативния опит на КЦМ АД Пловдив за създаване на специализирано предприятие и подкрепа за хора с увреждания.

На форума участваха ръководители и представители на Агенцията по заетостта, корпорации, търговски дружества и синдикати, които реализираха полезна дискусия за развитието на този сектор в регион Пловдив.

Специален интерес предизвика и възможността за членство и партньорство в Национален алианс за социална отговорност /НАСО/, в резултат на което броят на членовете на НАСО от региона силно нараства.


{/showhide}

{showhide list=true hidetitle=false title="Семинари." boolparameter1=true boolparameter2=false}

Проектът "Предай нататък" предвижда да се организират и проведат семинари в 5 различни страни, за да се разпространят материалите по проекта и да се повиши вниманието сред заинтересованите страни: власти, работодатели, професионалисти, работещи в сектора на доставянето на услуги за хора с увреждания.

Тези семинари ще дадат повод да се анализира ситуацията в съответната страна и да се адресира открито тематиката на проекта, а именно: Заетост за хора с увреждания на отворения пазар на труда. Благодарение на сравнението на ситуацията с тази в друга европейска страна и присъствието на експерти, които ще представят на аудиторията с европейска перспектива, участниците ще имат възможност да дискутират конкретни елементи по време на уъркшопове, целящи да споделят информация относно разлините обучителни материали, които са налични и достъпни по проекта "Предай нататък".

Семинарите ще се проведат на следните дати:

  • Румъния (Тургу Муреш): 09-10/03/2010
  • Чехия (Прага): 27-28/04/2010
  • България (Варна): 25–26/06/2010
  • Унгария (Будапеща): 30/09–1/10/ 2010
  • Малта: 19–20/11/2010

Заключителната среща по проекта ще се проведе в Малта на 18.11.2010 г., където ще бъдат обобщени резултатите и ще бъдат дискутирани следващите възможности и задачи за продължаване на дейностите по проекта дори и след неговото приключване и разпространение на полезни материали, информация и добри европейски практитки.


{/showhide}

 

 

 

EU support
Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Портал за социални политики

 

NASOki-logo

 

Календар

November 2017
Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
4
5
6
7
11
12
13
15
18
19
25
26
27
28
29
30

Предстоящо