ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА  logo-easpd-small

  

Вход за членове

Вход за нови членове

Национални награди НАСО 2018

James Crowe
PRESIDENT OF EASPD
Luk Zelderloo
SECRETARY GENERAL OF EASPD
СДРУЖЕНИЕ „ЕКВИЛИБРИУМ“ РУСЕ
БЪЛГАРСКИ ЦЕНТЪР ЗА НЕСТОПАНСКО ПРАВО
Весела Цанкова
ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО ЛОВЕЧ
СДРУЖЕНИЕ „ГАЙТАНИ“ ЯМБОЛ
ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД
ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ ДОБРИЧ
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ
ФОНДАЦИЯ „СВЕТЪТ НА МАРИЯ“
Мая Василева
ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПОСТОЯННАТА КОМИСИЯ ПО ТРУД И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА НА НСОРБ
ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ НЕСЕБЪР
Радостина Пирева
ДИРЕКТОР НА УПРАВЛЕНИЕ „СОЦИАЛНИ ГРИЖИ И УСЛУГИ“ ОБЩИНА НЕСЕБЪР
ОБЩИНА РАЗГРАД
Светла Григорова
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ФОНДАЦИЯ „ГРИЖИ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ“
СТОЛИЧНА ОБЩИНА
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА СРЕДЕЦ
ФОНДАЦИЯ „СЪПРИЧАСТИЕ“ СИЛИСТРА
ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ
СОЦИАЛНА ЧАЙНА ВАРНА

Галерия

pass-it-on

Проект Актуално Библиотека Връзки Контакти
{showhide list=true hidetitle=false title="18-20.11.2010 - Малта - Заключителен семинар по проекта Pass it on" boolparameter1=true boolparameter2=false}

В периода 18-20.11.2010 г. в Малта бе проведен заключителен семинар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания по проекта „Предай нататък” на тема “Овластяване чрез образование, обучение и подкрепа “.

Акцентът на представените презентации от лекторите на семинара бе подкрепената заетост и възможността за включване на хората с увреждания на отворения пазар на труда.

Участие взеха представители на страните-партньори по проекта, генералният секретар на EASPD г-н Люк Зелдерло, представител на секретариата на Министерството на образованието и заетостта в Малта г-н Винсент Борг, както и представители на местния университет в Малта. Сред лекторите на семинара, презентации изнесоха Михил Камп (Холандия, секретар на Световната асоциация за подкрепена заетост), Руди Уотърс (Белгия, мениджър на специализирани дейности за подпомагане на заетостта на хора с увреждания), Хари ван ден Бранд (Холандия, оценител на Холандската асоциация за подкрепена заетост), Роналд Хаку (Холандия, секретар на Холандската асоциация за подкрепена заетост). От българска страна в семинара взе участие Георги Георгиев, председател на Управителния съвет на НАСО.

Основни акценти в работата на българското участие бяха темите за бъдещото парньорство след проекта, подготовка на нови проекти с участието на експертите, работили за България до момента, в това число създаване на условия за реализиране на подкрепена заетост за хората с увреждания в България.


{/showhide}

{showhide list=true hidetitle=false title="01.10.2010 г. Пловдив - Регионален форум на тема "Корпоративна социална отговорност"." boolparameter1=true boolparameter2=false}

На 01.10.2010 г. в Пловдив Национален алианс за социална отговорност /НАСО/, Европейски информационен и иновационен център към Търговско-Промишлена Камара – Пловдив и КТ „Подкрепа” – Пловдив организираха Регионален форум на тема „Корпоративна социална отговорност”.

Целта на форума бе чрез представяне на иновативен европейски и национален опит да се обсъди състоянието на корпоративната социална отговорност в България и необходимостта от подкрепа, мотивиране и привличане на по-широк кръг от корпоративни субекти за поемане на нови социално значими ангажименти, свързани преди всичко с качеството на живот на населението.

Plovdiv 01.10.2010

Главен акцент в работата на форума бе представената информация и проведената дискусия за хората с увреждания, потребностите и възможностите за осигуряване на заетост и по-ефективна подкрепа за подобряване на качеството на живот за тях и техните семейства.

На форума бяха представени и презентации за работата в България на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/, Национален алианс за социална отговорност /НАСО/ и Национална федерация на работодателите на инвалиди /НФРИ/, както и иновативния опит на КЦМ АД Пловдив за създаване на специализирано предприятие и подкрепа за хора с увреждания.

На форума участваха ръководители и представители на Агенцията по заетостта, корпорации, търговски дружества и синдикати, които реализираха полезна дискусия за развитието на този сектор в регион Пловдив.

Специален интерес предизвика и възможността за членство и партньорство в Национален алианс за социална отговорност /НАСО/, в резултат на което броят на членовете на НАСО от региона силно нараства.


{/showhide}

{showhide list=true hidetitle=false title="Семинари." boolparameter1=true boolparameter2=false}

Проектът "Предай нататък" предвижда да се организират и проведат семинари в 5 различни страни, за да се разпространят материалите по проекта и да се повиши вниманието сред заинтересованите страни: власти, работодатели, професионалисти, работещи в сектора на доставянето на услуги за хора с увреждания.

Тези семинари ще дадат повод да се анализира ситуацията в съответната страна и да се адресира открито тематиката на проекта, а именно: Заетост за хора с увреждания на отворения пазар на труда. Благодарение на сравнението на ситуацията с тази в друга европейска страна и присъствието на експерти, които ще представят на аудиторията с европейска перспектива, участниците ще имат възможност да дискутират конкретни елементи по време на уъркшопове, целящи да споделят информация относно разлините обучителни материали, които са налични и достъпни по проекта "Предай нататък".

Семинарите ще се проведат на следните дати:

  • Румъния (Тургу Муреш): 09-10/03/2010
  • Чехия (Прага): 27-28/04/2010
  • България (Варна): 25–26/06/2010
  • Унгария (Будапеща): 30/09–1/10/ 2010
  • Малта: 19–20/11/2010

Заключителната среща по проекта ще се проведе в Малта на 18.11.2010 г., където ще бъдат обобщени резултатите и ще бъдат дискутирани следващите възможности и задачи за продължаване на дейностите по проекта дори и след неговото приключване и разпространение на полезни материали, информация и добри европейски практитки.


{/showhide}

 

 

 

EU support
Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Портал за социални политики

 

NASOki-logo

 

Обучителен център

 

Обучителен център

 

Календар

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Предстоящо