ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА  logo-easpd-small

  

Вход за членове

Вход за нови членове

Национални награди НАСО 2018

James Crowe
PRESIDENT OF EASPD
Luk Zelderloo
SECRETARY GENERAL OF EASPD
СДРУЖЕНИЕ „ЕКВИЛИБРИУМ“ РУСЕ
БЪЛГАРСКИ ЦЕНТЪР ЗА НЕСТОПАНСКО ПРАВО
Весела Цанкова
ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО ЛОВЕЧ
СДРУЖЕНИЕ „ГАЙТАНИ“ ЯМБОЛ
ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД
ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ ДОБРИЧ
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ
ФОНДАЦИЯ „СВЕТЪТ НА МАРИЯ“
Мая Василева
ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПОСТОЯННАТА КОМИСИЯ ПО ТРУД И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА НА НСОРБ
ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ НЕСЕБЪР
Радостина Пирева
ДИРЕКТОР НА УПРАВЛЕНИЕ „СОЦИАЛНИ ГРИЖИ И УСЛУГИ“ ОБЩИНА НЕСЕБЪР
ОБЩИНА РАЗГРАД
Светла Григорова
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ФОНДАЦИЯ „ГРИЖИ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ“
СТОЛИЧНА ОБЩИНА
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА СРЕДЕЦ
ФОНДАЦИЯ „СЪПРИЧАСТИЕ“ СИЛИСТРА
ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ
СОЦИАЛНА ЧАЙНА ВАРНА

Галерия

bitse header

BITSE - Проект | Актуално | Библиотека | Връзки | Контакти


 

zagrebuni 

Загребски университет (Хърватска)

www.agr.unizg.hr

Аграрният факултет, създаден през 1919 г. като подразделение на Загребския университет, е водеща институция за висше образование и наука в областта на селското стопанство и свързаните с него сектори в Република Хърватия. Във факултета са се дипломирали и завършили своите специализации и докторати над 12 000 студенти.

innovia

Услуги и съвети за равни възможности Innovia (Aвстрия)

www.innovia.at

Innovia е частно дружество с нестопанска цел, чиято цел е да предоставя услуги и консултации за равни възможности чрез участието на лица с интелектуални затруднения в качеството на експерти по въпросите на уврежданията. Innovia също така консултира предприятия при наемане на лица с увреждания относно повишаване на осведомеността на мениджъри, обучението на наставници, адаптирането на работни места. Освен това организацията обучава вече наети или с възможност за заетост лица с увреждания и превежда и предоставя информация в достъпен за четене формат.

BBRZ 0esterreich 300dpi

„BBRZ Österreich“ - Център за професионална подготовка и рехабилитация, (Австрия)

www.bbrz.at

В изпълнение на своята цел за създаване на възможности за реинтеграция на хората с увреждания в общия пазар на труда, BBRZ Österreich предлага мерки за превенция, рехабилитация и интензивна грижа, както и здравно консултиране. Нашата гама от услуги в сферата на професионалната рехабилитация цели създаване и възстановяване на участието както в трудовия живот, така и в общество.

Middin RGB

„Middin“ (Холандия)

www.middin.nl

Middin е холандска организация, която предлага подкрепа на лица с увреждания от различни възрастови групи, защото искаме всички да бъдат част от обществото. Лицата, които подкрепяме, сами решават как да живеят. Те могат да правят това, което им харесва - в квартала си и в обществото, заобиколени от хората, които са важни за тях, защото да живееш заедно с другите означава да имаш смелостта да мечтаеш и да постигаш целите си заедно с тях. Ето затова нашият девиз е „осмеляваме се, действаме, живеем“.

Caritas CMB rgb

„Caritas“ за хора с увреждания (Австрия)

www.caritas-linz.at

Мисията на нашата дейност се основава на принципа „Ние подкрепяме интеграцията“. Основните задачи са свързани с оказване подкрепа и помощ на деца, младежи и възрастни с увреждания в процеса на интеграция в ежедневието, облекчаване на семействата и предоставяне на подкрепа при включване на хората с увреждания в обществото. Нашите услуги включват жилищен комплекс, целодневна детска градина и занимални, центрове за обучение и образование, трудова заетост за възрастни, терапия и консултиране, школа по кормуване за лица с увреждания и колеж за обучение на учители в сферата на социалните дейности.

logo naso-final

Национален алианс за социална отговорност НАСО (България)

www.naso.bg

НАСО е национална централна асоциация, представляваща мрежата на доставчиците на услуги за хора с увреждания в България. Членове на НАСО са също така общините от цялата страна и социално отговорни компании и предприятия. НАСО работи за създаването и прилагането на социално отговорно поведение, политики и дейности в подкрепа на различни социални общности за по-добро качество на живот и ускорено социално развитие на България.

gabrielle

Взаимно обществено здраве социално действие Centre de la Gabriel (Франция)

www.centredelagabrielle.fr

Център Gabrielle е организация с нестопанска цел, която е създадена през 1972 г. от Mutualité Fonction Publique Action Santé Social. Лицата с обучителни/ интелектуални затруднения са подпомагани от специалисти в различни области, като специално образование, професионално обучение, жилищно настаняване, трудова заетост и художествена медиация.

nfri

Национална федерация на работодателите на инвалиди НФРИ (България)

www.nfri.bg

Мисията на организацията е да защитава интересите и да подкрепя, насърчава и координира усилията на своите членове, специализираните предприятия, за подобряване на условията и разширяване на заетостта на хората с увреждания за пълното им включване в обществото. „Националната федерация на работодателите на хора с увреждания“ организира различни форми на публични дейности (форуми, семинари и т.н.) и разработва проекти, свързани със сектора на уврежданията и фокусирани върху заетостта.

COPE FOUNDATION LOGO

COPE Foundation, Ирландия (Координатор на проекта)

www.cope-foundation.ie

Фондация COPE е доброволна организация с нестопанска цел, която подкрепя около 2000 души с интелектуални затруднения и/ или аутизъм в град Корк и графство Корк в Ирландия. Ние имаме дълга история, изградена с отзивчивост, креативност, качество и иновации в посрещането на нуждите на нашите клиенти. Услугите включват ранна интервенция, образование, обучение, отдих, спорт, изкуства, подкрепена заетост, както и висококачествена и мултидисциплинарна подкрепа в областта на специализираната медицина и жилищното настаняване.

scuolaviva

„Associazione Scuola Viva“ (Италия)

www.scuolaviva.org

Scuola Viva е център за рехабилитация на хора с увреждания, съставен от дневен център за лица с интелектуални затруднения и център за нехоспитализирани пациенти с физически, неврологични и речеви увреждания. Освен това, Scuola Viva е организация за изследвания и обучение в областта на интелектуалните затруднения. Служи също така като школа за културно и професионално обучение на служителите, които се подготвят да прилагат най-новите методи на рехабилитация, с акцент върху развитието на личността и социалната интеграция на своите клиенти.

EASPD LOGO IMPROVING SLOGAN GIF transparent with copyright

Европейска асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD)

www.easpd.eu

Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD) насърчава изравняването на възможностите за хората с увреждания чрез ефективни и висококачествени системи за качество на услугите в Европа. EASPD представлява 10 000 организации доставчици на услуги в цяла Европа и в сектора на уврежданията.

apeo

„APEO“ - Асоциация за насърчаване на равните възможности (Хърватска)

www.upim.hr

UPIM е независима, доброволна, непартийна организация за хора с увреждания, която предоставя информация и образователна и професионално техническа (функционална) подкрепа за качество на живот на хората с увреждания. Като основател на Центъра за човешки права Загреб и Коалицията за живот в общността, основната дейност на Асоциацията е насърчаване на човешките права на хората с увреждания в Хърватия, особено на правото на труд, образование и достъпност.

logo iea Grecia

Институт за рехабилитация на Общността (Гърция)

www.iea.gr

IEA е организация, в която хората с или без увреждания си сътрудничат с цел насърчаване на социалното включване на лицата с увреждания. Нейната основна цел е да се планират и изпълняват проекти за социална интеграция и рехабилитация в общността на хора с увреждания и оказване на подкрепа във всеки аспект от социалната/ обществената сфера. Освен това, съдействаме за провеждане на научни изследвания и социална интервенция за насърчаване на равните възможности за гражданите с увреждания.

Logo Malta - English

Колеж Мария Реджина, „Dun Manuel Attard“ Ресурсен център за обучение на младежи и възрастни (Малта)

http://sns.wardija.skola.edu.mt

Ние работим заедно, за да се гарантира възможно най-високото ниво на обучение и всеобхватна образованост в спокойна среда, в която всеки учащ е приет и включен, с цел да превърнем младите хора в ефективни граждани, уважаващи себе си и развиващи се според своите способности и потребности.


BITSE 02 full name Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.
 Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не  може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.

 

НИКК

3NIKK

Портал за социални политики

 

NASOki-logo

 

Обучителен център

 

Обучителен център

 

Свободни позиции

 

Jobs4

 

Календар

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Предстоящо

No result...