ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ НА  logo-easpd-small

  

Вход за членове

Вход за нови членове

Национални награди НАСО 2018

James Crowe
PRESIDENT OF EASPD
Luk Zelderloo
SECRETARY GENERAL OF EASPD
СДРУЖЕНИЕ „ЕКВИЛИБРИУМ“ РУСЕ
БЪЛГАРСКИ ЦЕНТЪР ЗА НЕСТОПАНСКО ПРАВО
Весела Цанкова
ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО ЛОВЕЧ
СДРУЖЕНИЕ „ГАЙТАНИ“ ЯМБОЛ
ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД
ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ ДОБРИЧ
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ
ФОНДАЦИЯ „СВЕТЪТ НА МАРИЯ“
Мая Василева
ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПОСТОЯННАТА КОМИСИЯ ПО ТРУД И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА НА НСОРБ
ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ НЕСЕБЪР
Радостина Пирева
ДИРЕКТОР НА УПРАВЛЕНИЕ „СОЦИАЛНИ ГРИЖИ И УСЛУГИ“ ОБЩИНА НЕСЕБЪР
ОБЩИНА РАЗГРАД
Светла Григорова
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ФОНДАЦИЯ „ГРИЖИ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ“
СТОЛИЧНА ОБЩИНА
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА СРЕДЕЦ
ФОНДАЦИЯ „СЪПРИЧАСТИЕ“ СИЛИСТРА
ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ
СОЦИАЛНА ЧАЙНА ВАРНА

Галерия

Община Суворово отбеляза за първа година Световния ден на социалната работа

SUvorovo praznik

Община Суворово отбеляза Световния ден на социалната работа – 20 март със специално тържество и послание към цялото общество с мотото „Предай нататък“. 

Събитието се проведе в залата на Центъра за работа с деца на улицата, а гости бяха кметът на община Суворово инж. Павлин Параскевов, председателят на Общинския съвет Д. Йорданов, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Л. Илиева, представители на ръководството на СУ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Суворово, служители от Дирекция „Социално подпомагане“ община Вълчи дол и колеги от социални услуги, родители на деца-ползватели на социалната услуга „ЦРДУ“, представители от Народно читалище „Пробуда-1896 г.“ гр. Суворово, ПГСС „Св. Георги Победоносец“ гр. Суворово и студенти, обучаващи се по специалността „Социални дейности“ в Шуменския университет.

Празникът беше открит с обща презентация на всяка една от трите социални услуги в общината - ЦРДУ, ЦСРИ и Домашен социален патронаж. Присъстващите се запознаха с работещите екипи, провежданите дейности, насоките на социална работа и цялостното развитие на услугите от периода на предоставянето им с доставчик Община Суворово до настоящия момент.

В дискусията бяха очертани предизвикателствата в посока устойчивостта на социалните услуги. Мнение изразиха повечето от присъстващите- представители на различните институции и родители. В края на събитието кметът на Община Суворово инж. Павлин Параскевов изрази своята признателност към усилията на работещите в социалната сфера, като отбеляза, че поддържането цялостния социален облик на общината обединява работата и професионализма на голяма част от специалистите в социалните услуги на Община Суворово.

Участниците в инициативата се обединиха около заключениет, че отбелязването на празника, посветен на Деня на социалната работа трябва да стане традиция за общината и всяка година да се провежда под мотото „Предай нататък“.

 

nssv-prie-proekt-na-zsuНа 08.11.2018 г. се проведе редовно заседание на Националния съвет по социално включване, в което НАСО участва като член на Съвета. Заседанието откри и води министърът на труда и социалната политика г-н Бисер Петков. В дневния ред беше включено разглеждане и приемане на Закон за социалните услуги. Участниците в заседанието изразиха цялостна подкрепа към законопроекта като коментираха и предложиха допълнителни въпроси за обсъждане до окончателното му приемане. Председателят на НАСО г-н Георги Георгиев изрази удовлетворение от името на НАСО за възможността за участие в работната група и най-вече от...
iztochna-socialna-mreja-za-chetvurti-put Форумът бе организиран от Фондация „Подкрепа за реализация” – преставителство на НАСО в гр. Видин, сдружение „Добро дърво” – Зайчар и със съдействието на Община Видин. Работната среща "Източна социална мрежа" се провежда за четвърти път в града. В нея взеха участие представители на социални служби и социални услуги от Видин, сръбския град Зайчар и румънския Калафат, а разговорът бе насочен към запознаване със социалните услуги в трите региона. Служители от Румъния се включват за първи път в срещата. Беше представена дейността на всяка една от присъстващите...
csri-burgas-otlichni-rezultati Социалната услуга Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства, предоставяна от Община Бургас, отпразнува своя първи рожден ден на 1-ви ноември 2018 година.Празникът беше отбелязан с тържество, подготвено от екипа и потребителите на Центъра. Празничната програма включваше и парти за потребителите и техните близки.Специални гости на тържеството бяха г-жа Мая Велчева - директор на дирекция "Европейски политики и програми" и г-жа Адриана Христова - началник отдел "Социални дейности, здравеопазване и програми" в Община Бургас, които откриха тържеството, разказаха за...